GLAS NARODA: Nakon zadržavanja beneficija – ogorčeni birači lupaju po Mostu

most, stranka nezavisnih lista

Objašnjenje Mosta nezavisnih lista vezano za odgodu obećanja o smanjenju plaća zatsupnicima na sljedeći saziv Sabora građani su dočekali “na nož”. Most je za sve okrivio SDP i HDZ., ali građani su silno ljuti.

Nije im pomoglo ni to što su napisali: Baš zato ćemo svaki dan podsjećati kolege na naš prijedlog i čekati jednog po jednog od tih 48 da odustanu od svog zahtjeva”.

Pa izađite iz Vlade, neka se raspusti Sabor i raspišimo nove izbore. Ili su ipak stolice bitne!?” jedna je poruka.

“Vi bi mogli to provesti da zaprijetite izlaskom iz koalicije s HDZ-om. Ali nećete! Ajde, ajmo novi izbori. Naravno da ni to ne paše ni vama mostovci jer bi se onda i vi odrekli plaćice. Kako će vas HDZ prožvakati i ispljunuti… No, dobro ćete to naplatiti. …Ne glumite neke moralne vertikale. Nego recite – prodali smo se i točka. Joj pa tko vam dade glas”, sljedeći je komentar.

Potom još više ljutnje:

“Lažovi, srce me boli što sam cijelu svoju obitelj nagovorio da glasa za vas! Gori ste i od HDZ-a i SDP-a zajedno, pokazali ste nam da vam ni riječ ni obraz ne vrijedi ništa sve bi za vlast dali!”

Narod je navikao već na prevare političara. Ali nemojte misliti da ne postoje granice strpljenja. Vi dobro znate da je moguće i prije izbora da ljudima pukne strpljenje ali onda ćete to teško kontrolirati. Više vam se ne vjeruje.

“Smanjenje plaća političara – odustali. Smanjenje privilegija političara – odustali. Zaštita jedinog doma – odustali. ZERP – odustali. HNB – odustali. PDV na hranu – odustali. To su te vaše najavljivane reforme?”

“Kakve ste vi varalice. Kakvo je to opravdanje ?! Pa tko je htio ići sa krimi organizacijom u Vladu nego vi… Još ste i potpisali da nećete, da se ne vraćamo na tu temu… Lažete, lažete i lažete… nitko vam više ne vjeruje”.