GLAS NAKON SMRTI U ARENI: Vili Beroš doveo zdravstveni sustav u kaos

Stranka GLAS upozorava kako je ministar zdravstva Vili Beroš doveo zdravstveni sustav u kaos u kojem se pacijenti više ne tretiraju kao ljudska bića, stoji u priopćenju stranke koje prenosimo u cijelosti. 

“Iz Kliničkog bolničkog centra u ponedjeljak je pacijent u terminalnoj fazi onkološke bolesti pozitivan na koronavirus prebačen u Arenu, koja je namijenjena za skrb o pacijentima s lakšom kliničkom slikom bolesti COVID-19. U Areni je, nažalost, i preminuo.

Ne znamo čime točno je Arena opremljena, ali sasvim sigurno bolesnik u terminalnoj fazi bolesti ne može iz bolnice biti prebačen u sportsku dvoranu i nikakvo “rasterećenje bolničkih kapaciteta” to ne može opravdati.

U svakoj normalnoj državi, svaki normalan ministar zdravstva barem bi se ispričao obitelji preminulog za ovakvo okrutno postupanje s pacijentom u terminalnoj fazi onkološke bolesti, a naš tek kratko odgovara da o tome nema pojma.

Zdravstveni sustav, kojim bi ministar Beroš trebao upravljati, a očito ne upravlja nitko, svakim danom zapada u sve dublji kaos.

U takvom posvemašnjem kaosu, bunilu i histeriji, na koncu prestaju vrijediti sva pravila i zaboravlja se na sve, pa čak i ono najosnovnije – da su pacijenti ljudska bića i da imaju pravo na adekvatnu zdravstvenu skrb u svakoj fazi bolesti.”

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *