GLAS KONCILA PROTIV BANDIĆA: Je li to poruka o prestanku velike ljubavi?

Glas koncila, službeno glasilo Zagrebačke nadbiskupije, iz pera glavnog urednika mons. Ivana Miklenića u komentaru “Zavjera protiv istine”, oštrim je riječima počastio zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Tema je smjenjivanja Bore Nogala, ravnatelja Dječje bolnice na Srebrnjaku u Zagrebu, iza čega kao “krivac” stoji Milan Bandić.

“Ne može opstati država u kojoj je lažna optužba dovoljna za skidanje nečije glave, odnosno država u kojoj lažna optužba uživa snagu očite istine te se onda po njoj postupa ostavljajući zainteresiranu javnost u neznanju i zabludi… Naime, u slučaju Srebrnjak nije žrtva samo smijenjeni ravnatelj, nego je žrtva istina, koja je grubo pogažena, iznakažena i prognana, a u drugom koraku žrtva je i pravda”, istaknuo je mons. Miklenić, kako piše Jutarnji list.

bandić, bozanić

A potom Miklenić i dodaje: “Svako postupanje u kojem je najprije pogažena istina, s njom ujedno i pravda, očito je nasilje koje dovodi u pitanje i pravni poredak, a kad u takvu postupanju sudjeluju tijela javne vlasti, dovodi se u pitanje cjelokupni državni ustavnopravni poredak, odnosno Republika Hrvatska”.

Valja podsjetiti kako je Crkva uglavnom bila uz Milana Bandića, kako je baš od Miklenića i u predsjedničkoj kampanji, kada je Bandić 2010. išao u pohod na Pantovčak, sugerirano da treba podržati zagrebačkog gradonačelnika. Zagrebački gradonačelnik često se susreće sa zagrebačkim nadbiskupom Josipom Bozanićem, česta je njegova pomoć i suradnja sa Crkvom. Zato se sada nameće pitanje mijenja li i Crkva odnos prema Milanu Bandiću?