“GENIJALAC” KAŽNJEN U KOPRIVNICI: Mora platiti čak 27.700 kuna – pogledajte zašto

Koprivnička policija kaznila je vozača sa čak 27.700 kuna koji je počinio niz prometnih prekršaja. Također, dobio je i zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije devet mjeseci nakon što stekne pravo na upravljanje.

“Slijedom primjene novih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama tijekom vikenda je proveden žurni prekršajni postupak, u kojem je vozač kažnjen visokom novčanom kaznom. Tako je u nedjelju, 11. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveden 33 – godišnji vozač koji je u 2.10 sati u Reki, u Ulici Kralja Zvonimira upravljao ne registriranim i ne osiguranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije, pod utjecajem alkohola od 1,61 promila.

Vozač je kažnjen novčanom kaznom 27.700 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije devet mjeseci nakon što stekne pravo na upravljanje.

Nove odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđaju snažnije kažnjavanje počinitelja 8 najtežih prekršaja za koje smo detektirali da uzrokuju najveća i najteža stradavanja u prometu, a to su: 1. prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h, 2. vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila, 3. namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala, 4. odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere da li u organizmu ima alkohola ili droga, 5. vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga, 6. upravljanje vozilom prije stjecanja prava, 7. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, 8. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera”, priopćili su iz PU koprivničko-križevačke.