GENERAL MAREKOVIĆ O “SLUČAJU BURČUL”: Ministar Banožić potpisao je neistinu, laž!

Posebni savjetnik predsjednika Republike za veterane i ratni zapovjednik Tigrova, general Marijan Mareković, komentirao je aktualni sukob predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića oko umirovljenja brigadira Elvisa Burčula.

Rekao je da je komunikacija neprimjerena, i to posebno u dijelu u kojem ministar govori o tome “gdje je tko bio 1991. godine”

“Brigadir Burčul je zapovjednik iz vremena Kolinde Grabar-Kitarović, časno je radio svoj posao, dragovoljac je Domovinskog rata. Predsjednik je posebno osjetljiv na braniteljsku populaciju i neće dozvoliti da postoji takav odnos prema časnicima”, kazao je Mareković za RTL.

Na optužbu Banožića da predsjednika ima svog čovjeka, Mareković odgovara: “Postoji prijedlog Načelnika glavnog stožera, mladog čovjeka, mladog školovanog časnika, koji je zapovjednik u Gospiću. Ta dva i pol mjeseca su bila potrebna da ga Burčul uvede u posao”.

O najavi iz MORH-a da odluku neće promijeniti, Mareković je rekao: “Predsjednik je javno komunicirao da se rješenje o umirovljenju ukine. To rješenje je vrlo čudno. U obrazloženju stoji da se umirovljuje temeljem popisa za izdvajanje osoblja iz 2021. godine. Brigadir Burčul nije na tom popisu. Ministar je potpisao neistinu, laž. Ministar ima pravo umiroviti časnika, ali obrazloženje mora biti zakonito, a ne laž. Na popisu ima 100 i nešto časnika, na njemu je i jedan brigadir koji radi u ministarstvu, kojem je protuzakonito u tri navrata produživana služba. Po zakonu to je moguće samo dva puta”.

Na pitanje je li stanje otužno, odgovorio je da je teško reći u jednoj rečenici ali da “predsjednik sigurno ima dobre informacije”.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/general-marekovic-banozic-je-potpisao-laz-u-morh-u-je-brigadir-kojem-je-protuzakonito-produzena-sluzba-1533491 – www.vecernji.hr

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!