GENERAL KRSTIČEVIĆ: Vjerujem da će Plenković pobijediti i da će s njim na izborima pobijediti i HDZ

damir krstičević

Umirovljeni general Damir Krstičević, koji se politikom počeo baviti kad mu je bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ponudio da nosi listu u X. izbornoj jedinici, u Dalmaciji, dobio je povjerenje od Plenkovića kome će biti direktor kampanje.

O tome je Krstičević za Jutarnji list rekao: “Vjerujem da se gospodin Plenković vodio prije svega kriterijem mojih upravljačkih znanja i iskustava. Cijeli moj profesionalni razvoj obilježen je pretežito iskustvima vođenja kako vojnih, tako i poslovnih organizacija. Vjerujem da su me ta iskustva izgradila kao kompetentnog lidera koji razumije širi kontekst i koji može dati dodanu vrijednost u stvaranju i usmjeravanju tima prema konkretnim ciljevima”.

O Andreju Plenkoviću Krstičević ima sve najljepše riječi: ”Gospodin Plenković jedan je od onih ljudi kod kojih odmah primjećujete izražene intelektualne sposobnosti i ljudske vrijednosti. Kao političar je odmjeren i staložen, spreman saslušati i uvažavati svakog sugovornika. Osoba je snažnog osobnog integriteta koja može zastupati interese većine građana i zadržati njihovo povjerenje. ”

Ne sumnja niti u pobjkedfu HDZ-a na izborima, a o tome je rekao: ”Kada sam se devedesetih stavio na raspolaganje svojoj domovini, činio sam to iz uvjerenja. Kada sam s mjesta zamjenika načelnika Glavnog stožera, zajedno s generalom Gotovinom i ostalim generalima, potpisao pismo protiv kriminalizacije Domovinskog rata, učinio sam to iz uvjerenja da je tako najbolje za moju domovinu. Zbog tog pisma su mi zabranili da budem vojnik, dakle ono jedino što sam u životu želio. Kada sam napustio dobar posao u privatnom sektoru i prihvatio voditi listu HDZ-a u X. izbornoj jedinici, i to sam činio jer sam vjerovao da ću tako najbolje služiti svojoj zemlji. I sada sam svoju odluku da se aktivno uključim u kampanju gospodina Plenkovića donio iz uvjerenja da je to korisno i za stranku i za Hrvatsku. Da, istinski vjerujem da će gospodin Plenković pobijediti na izborima za predsjednika stranke, ali i da će HDZ pod njegovim vodstvom pobijediti na parlamentarnim izborima i povesti Hrvatsku putem boljitka”.

Pojasnio je i zašto nije glasovao za opoziv premijera Oreškovića: ”Takvu  odluku smatrao sam pogrešnom i štetnom za stranku i državu. Ja nisam navikao biti glasački stroj, robot koji diže ruku kada to od njega traže. Naučio sam misliti svojom glavom i promišljati o dugoročnoj ispravnosti postupaka koje poduzimam”.