GENERAL GOTOVINA: Trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog

“Nakon 28 godina trebamo se prisjetiti tog vremena kada smo svi živjeli u neizvjesnosti. I tako je trajalo nekoliko godina”, kazao je legendarni general Ante Gotovina u Zadru na obilježavanju 28. godišnjice obrane grada od velikosrpskih paravojnih snaga i takozvane JNA.

“Prisjetimo se danas tih mladih ljudi, vojnika, koji su dali živote i djece, žena i starca koji su otišli na drugi svijet. Prisjetimo se svih tih tragedija koje nosi sa sobom rat. To su temelji naše državnosti. I na tim temeljima danas živimo sigurni i slobodni. Te temelje trebamo čuvati. Briga o sigurnosti je trajna briga sustava nacionalne sigurnosti, a jedan od najvažnijih stupova sustava nacionalne sigurnosti su naše oružane snage – Hrvatska vojska”, rekao je general Gotovina.

Na pitanje koliko su mu jake emocije kada se prisjeti tih dana, Gotovina je odgovorio:

“Dobro je imati emocije, ali moramo biti razumni. Trebamo imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi. Zato trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog. Trebamo se brinuti o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna. I tome trebamo težiti.”