FRED MATIĆ: Zbog takvih kao što su Medved, Glogoški, Đakić… bio sam pod policijskom pratnjom

Europarlamentarac i bivši ministar branitelja Predrag Fred Matić gostovao je na N1 televiziji i među ostalim komentirao sukobe nekih braniteljskih udruga, odnosno Ilije Vučemilovića, s ministrom branitelja Tomom Medvedom.

“U EP-u su kolege bili zabrinuti što sam primao pisma prijetnje, gnjusne poruke, no onda sam im rekao da sam u Hrvatskoj prošao puno gore, da je za mene ovo limunada. Njima je to strašan pritisak, ali kad im spomenem da sam zbog takvih kao što su Medved, Vučemilović, Glogoški, Culej, Đakić… bio pod policijskom pratnjom godinu i pol, bilo mi je gore nego u neprijateljskim logorima. Ovo što se događa između njih sam već više puta objašnjavao – 30-ak ljudi maltretira Hrvatsku, to su ti tzv. predsjednici udruga koji nisu nikad održali godišnje skupštine otkad su izabrani i dolaze u Ministarstvo i uvijek su protiv nečega. Ne bih želio bit Medvedov odvjetnik, ali s iskustvom znam kako bih s njima radio. Malo karikiram, ali da je on rekao ne zakonu o civilnim žrtvama, tad bi njih 30 graknulo da. Jer oni su uvijek kontra. Ali na kraju, svi su oni na kratkom lancu HDZ-a, to je vojno krilo HDZ-a, to je opće poznato. Nekakva takva iskakanja se povremeno dogode, ali kad je potrebno, oni su uvijek zajedno”, rekao je Matić za N1.

Rekao je da je, kada je on kao ministar htio donijeti taj zakon, Medved bio protiv. “Sada mu se, sedam godina poslije, nebo otvorilo i valjda mu se sve sada posložilo. Jedina razlika između nas dvojice je da sam ja htio donijeti taj zakon, a on ga je sada morao donijeti”, kazao je Matić.

Medved kaže da nema sličnosti između novog zakona i onog kojeg je predlagao Matić prije sedam godina.

“Neka stave oba u računalo i usporede. Ako razlika bude više od tri posto, ja ću pojesti i jedan i drugi zakon. Kako ćete izmisliti toplu vodu kad je ona davno izmišljena. Oni su taj zakon kopirali”, odgovara Matić.

Što se tiče obilježavanja obljetnice Oluje, Matić smatra da ona treba ostati u Kninu. “Oduzeti Kninu Oluju je kao da Sinju oduzmete Sinjsku alku”, rekao je Matić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!