FOTO: ŽIVOT U KONTEJNERU – U njemu živi stari Janko, a huligani mu ovako “ukrašavaju” dom

Sve češće dolaze ružne vijesti iz Rečice, naselja nedaleko Karlovca, u kojem se bilježe razna nasilna huliganska ponašanja.

Najnoviji je primjer sramotno, huligansko, necivilizirano, neljudsko, nemoralno, ponašanje šačice rečičkih huligana koji su na skromni dom Janka Perenčevića, koji živi u kontejneru u Rečici na nekadašnjoj željezničkoj stanici, koji pod okriljem noći bacaju kamenje, izvikuju pogrde, ispred ostavljaju otpad, a njegov spremnik za smeće “zakačili” su nedavno na vrh obližnjeg prometnog znaka.

Posljednji je ispad obljepljivanje ove Jankićeve stambene limenke dječjim pelenama što znatiželjni mogu još uvijek pogledati. Na sličan način napadaju i jednu mlađu osobu u susjednom zaseoku kojoj, uz ostalo, “hrabro” izvikuju, u kasne noćne sate, uvredljive i pogrdne nazive, a na kuću su bacali različite predmete kao što su, na primjer, počupani stupići koji označuju rub ceste i slično. Sve ovo započelo je još početkom lanjske godine i nije nepoznato ni u susjedstvu, pa i šire u Rečici i dogodilo se barem dvadesetak puta.

Doista je nerazumljiva zavjera šutnje katoličke i kršćanske Rečice na to što se u, ovom slučaju ili slučajevima, događa bližnjima. Počinitelji i nisu nepoznati, pa je još čudnije da o tome nije obaviještena policija. Osim toga i nisu neka socijala jer u ove svoje operacije svinjarija dolaze uglavnom na četverokotačima.

Sedamdeset, ili nešto više godina star Janko Perenčević je čovjek u potrebi kojega je Grad Karlovac zbrinuo prije otprilike dva desetljeća u ovoj limenki, gdje su mu doveli struju i vodu, nema mobitela ni telefona da bi pozvao upomoć…

Nedavno su “nepoznate” osobe zapalile čemprese i suho posječeno raslinje u neposrednoj blizini župne crkve i zamalo je zapalili. Prilikom izlaska na uviđaj policija nije utvrdila počinitelje. Seoski informatori tvrde da su imena počinitelja prikrili moćnici iz lokalnog DVD-a koje je došlo na gašenje požara. A za požar je pred policijom okrivljena-obližnja elektromreža. U Rečici je zabilježeno još nekoliko incidenata s mladima i nejasno je zašto se sve to taji i gura pod tepih i zašto ne reagiraju mjerodavne karlovačke gradske službe.