FOTO: VJEČNE LJUBAVI – Karla Metikoša nema 30 godina, a Josipa Lisac se u njega zaljubila sa 14

Velika glazbena diva Josipa Lisac (70) je prije točno 30 godina izgubila ljubav svojeg života Karla Metikoša, koji je preminuo 10. prosinca 1991. godine, a od 1992. godine svaku obljetnicu Karlove smrti Lisac obilježava i koncertom njemu u čast, uz iznimku 2020. kada je morala prekinuti tradiciju zbog pandemije koronavirusa.

Josipa Lisac se prisjetila njihove ljubavi i odala i neke nepoznate detaljepa na Instagramu uz zajedničku fotografiju piše:

“Ja sam ga upoznala još kad mi je bilo 14 godina jer sam tad kupila njegovu prvu singlicu. Na omotu je bio on, šarmantan, vrhunski dotjeran – u bordo majici preko koje je nosio ‘hozntregere’. Bila sam luda za njegovim pjesmama i za njim, pa sam čak prijateljici pokazivala jedan stan na Ribnjaku uvjerena da on tamo stanuje, iako to nije imalo veze. Tamo je imao probe i čage.

Uživo smo se sreli potkraj 1970. u Skopju na nekom zajedničkom nastupu. Sjećam se da je sjedio za klavirom i nešto svirao. Prišla sam klaviru i rekla: ‘Joj, vi prekrasno svirate!’, međutim, nije na mene uopće obratio pažnju. Kasnije su domaćini organizirali večeru, sjedili smo svi za velikim stolom, bilo je tu i glumaca i pjevača, političara… On i dalje nije obraćao pažnju. Idući put sreli smo se u Petrinji, 6. veljače 1971. Ušla sam u garderobu prepunu izvođača i prvo vidjela njega.

Sreli su nam se pogledi i to je bilo to. On je još bio u vezi s Etiopljankom Gabrielom. Tek kasnije mi je priznao da se točno sjeća haljine koju sam imala u Skopju, što sam mu rekla, kakvim glasom, gdje sam sjedila za večerom i da mi se tamo udvarao neki glumac. Imao je nevjerojatnu sposobnost zapažanja”.

Zajednički život su započeli 1973. kada je nastao i njihov album “Dnevnik jedne ljubavi” koji do danas slovi za jadno od najboljih rock ostvarenja domaće diskografije, što je potvrđuje i Porin za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe koji je Josipi dodijeljen 2015.

Od 1977. do 1980. živjeli su u SAD-u, u New Yorku, gdje su ostvarili ugovor s jednom diskografskom kućom i prije povratka u Hrvatsku snimili album “Made in USA”.

Iako se nikad nisu vjenčali, bila je to ljubav o kojoj se i danas priča, a nije prestala ni nakon njegove iznenadne smrti.

Josipa se prisjetila svog Karla i povodom tužne obljetnice. “Ne može smrt odnijeti nešto što sam osjećala toliko godina. Ponavljam osjećanja, jer, zar se ljudi mogu voljeti samo kada se dodiruju i gledaju? Zar osjećanja mogu nestati, ako se dogodi nešto nepredvidivo na tom putu? Zar osjećaji, slike, događaji i izgovorene riječi umiru i odlaze? Ne, one su meni izgovorene, njih sam čula i doživjela, i još uvijek ih doživljavam”, napisala je na Instagramu.

Ovogodišni koncert posvećen Karlu održat će se 19. prosinca u Zagrebu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Josipa Lisac (@josipa_lisac)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Josipa Lisac (@josipa_lisac)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Josipa Lisac (@josipa_lisac)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Josipa Lisac (@josipa_lisac)