FOTO & VIDEO: HDZ ISPISALI SMEĆEM – Vreće smeća ostavili pred općinom Seget

U Općini Seget građani se ne mogu nositi s problemima oko smeća, pa su nezavisni vijećnici Općine Seget ispred zgrade Općine ispisali su slova – HDZ. 

Kažu da je to umjetnička instalacija a na Facebook stranici Nezavisna lista – Vrime je se može pročitati:

Danas smo ispred zgrade Općine Seget napravili #umjetničku #instalaciju od smeća iz jednog od brojnih odlagališta koja se nalaze diljem naše #Općine.
Na upit što Općina želi i namjerava napraviti s #divljim #odlagalištima, odgovaraju:

Poštovani,
u svezi Vašeg upita obavještavamo Vas da Općina Seget po prijavama/dojavama i samoinicijativno izlazi na teren i vrši uvide glede divljih odlagališta i u Zagorskom dijelu Općine Seget i u priobalnom dijelu Općine Seget, te sukladno Zakonu vrši postupak čišćenja/saniranja istih.
Nadalje, Općina Seget isto tako postavlja znakove zabrane odlaganja otpada, stupiće sa lancima i slično.
Međutim, i dalje se nastavlja odlaganje otpada, kidanje lanaca i tabli sa obavijestima o zabrani odlaganja otpada.
To je stvar pojedinih ljudi i njihovog ponašanja na što ne možemo utjecati.
Lijep pozdrav,
OPĆINA SEGET

Iz Proračuna Općine Seget za 2021. godinu na stavke vezane za otpad godišnje ide 3.157.990,00 kn! Vidite li vi gdje odlaze ta tri milijuna? #DiSuPare
Općina Seget Pilatovski pere ruke od navedenog problema uz napomenu da plaćamo #najskuplji odvoz smeća u Hrvatskoj i dalje slušamo o #kapitalnim #projektima.

A u video poruci vijećnici otkrivaju:

“Smećem s divljeg deponija ispisali smo “HDZ” ispred Općine. Ovdje postoji na desetke divljih odlagališta, a Općina ništa ne radi. Iz proračuna za 2021. godinu kojeg su maknuli s web-stranice opcinaseget.hr, godišnje 3.157.990,00 kn ide na sanaciju otpada, a istovremeno smo mi zatrpani smećem. Ovo je njima poruka. Pod hitno moraju nešto napraviti jer ćemo drugi put doći s dva kombija, idući put s tri, četiri. Zašto je ovo najšporkije misto u Splitsko-dalmatinskoj županiji, to pitajte njih. A cijena odvoza otpada je veća nego u okolnim gradovima”, te im poručili “nek gospoda izvole raditi svoj posao”.

Općinaje, kažu, od 1. svibnja 2021. godine povisila cijenu odvoza otpada. Do tada je koštalo cca 97 kn po domaćinstvu, dok je cijena sada gotovo uduplana i usluga košta gotovo 200 kn.