FOTO: TORCIDA SE “NAORUŽALA” – I prije utakmice u Koprivnici policija našla “bengalke”

Traje bura oko utakmice 17. kola HNL-a između Slaven Belupa i Hajduka (2:2) u Koprivnici. Digla se prašina zbog prekida utakmice, koji se dogodio nakon što je pomoćni sudac pogođen stolicom.

Nakon nemilog incidenta suci i domaći nogometaši povukli su se s terena, ali utakmica je nastavljena.

Zanimljivo je kako mediji rijetko spominju činjenicu kako se utakmica nakon napada gostujućih navijača na suca nije trebala nastaviti, pa bi za zelenim stolom Slaven Belupo dobio 3:0.

Osim toga postavlja se pitanje kako to da nije intervenirala policija, a delegat utakmice je naveo kako su predstavnici policije rekli da nisu u mogućnosti isprazniti tribinu na kojoj je bila Torcida.

Danas se oglasila i Policijska uprava koprivničko-križevačka koja je tijekom sigurnosnog pregleda tribine pronašla 31 komad pirotehničke opreme.

U priopćenju se kaže:

“Jučer, 12. studenoga od 17.30 do 19.45 sati, na gradskom stadionu u Koprivnici odigrana je nogometna utakmica između NK Slaven Belupo i HNK Hajduk, na kojoj je bilo nazočno oko 3000 navijača, od kojih 1000 gostujućih.

Tijekom obavljanja sigurnosnog pregleda stadiona, prije početka utakmice, pronađen je 31 komad pirotehničkih sredstava („bengalke“) na tribinama.

Jedan gostujući navijač doveden je u prostorije policije, radi prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog alkoholiziranosti.

Izdana mu je mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama HNK Hajduk i hrvatske nogometne reprezentacije na osam dana te će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda.

Nogometna utakmica je nakratko prekinuta u 35. minuti zbog bacanja predmeta s tribine gostujućih navijača u teren, od kojih je jedan dio pogodio pomoćnog suca. Također, gostujući navijači aktivirali su jedno pirotehničko sredstvo (baklju). Na navedene okolnosti će se provesti kriminalističko istraživanje.