FOTO: SUPER POZITIVA – Evo zašto nastavnicu fizike na Instagramu prati 10 tisuća ljudi

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Za Smiljanu Roguljić uistinu se može reći da je osječka Carrie Bradshaw, jer u ovom trenutku ima gotovo deset tisuća sljedbenika na svom Instagram profilu na kojem objavljuje svoje modne odjevne kombinacije, a prošle je godine od strane web-portala joile hr. proglašena jednom od deset najbolje odjevenih Hrvatica i to rame uz rame s Ljupkom Gojić Mikić, Ivom Radić i Marijanom Batinić.

Ono što posebno fascinira u Smiljaninoj priči jest činjenica da je do titule jedne od najutjecajnih modistica u Hrvatskoj došla iako nema nikakve veze s modnim svijetom, ne živi u nekoj od prijestolnica mode, a na sebe ne stavljaja komade skupih dizajnera. Zapravo, ova 42-godišnja majka dvije djevojčice i nastavnica fizike i tehničke kulture u jednoj osječkoj osnovnoj školi dokaz je da bez obzira na to gdje živite, što radite i kojim se poslom bavite, možete ostvariti uspjeh u onome što radite sa srcem. Cijela priča počela je prije dvije godine kada su je prijateljice koje su znale za njezin istančan osjećaj za modu nagovorile da pokuša podijeliti svoj stil na društvenim mrežama.

– Otvorila sam Instagram profil, iako o tome nisam imala pojma, a i danas sve fotografije radim mobitelom, a fotografira me moja 12- godišnja kći Helena. Moja ljubav za modom traje oduvijek, ali, nažalost, kao dijete moji roditelji nisu imali financijskih mogućnosti da mi priušte novu odjeću pa sam većinu odjeće naslijedila. Stoga sam danas u kupnji odjeće poput djevojčice pred izlogom s bombonima. No, želim reći da ne kupujem ni skupu ni dizajnersku odjeću. Sva moja odjeća je iz high-street brand trgovina, većina je kupljena na rasprodajama, ili putem internet-trgovina, a veliki dio kupljene odjeće kasnije prepravljam uz pomoć svoje krojačice, ili čak sama dodajem neke detalje. Iskreno, nisam očekivala ovakav feedback na Instagramu i dandanas za svaki komentar na Instagramu zahvalim i uvijek me iznova obraduje – priča Smiljana za Glas Slavonije.

Njezina Faca je suprug Ivan koji joj pruža podršku u njezinu modnom izražavanju, iako kaže njega moda i odjevanje uopće ne zanimaju, kao ni stariju kćer koja najradije nosi sportsku odjeću. Jedinu nasljednicu Smiljana vidi u svojoj mlađoj kćerkici Riti, koja je još vrtićarka, ali već počinje dijeliti modne savjete mami. Inače, Smiljana, iako živi u stanu, kaže kako nema problema s gužvom u ormarima, jer sve uredno slaže, a odjeću koju više ne nosi donira potrebitima. Zanimljivo je da svoj eklektični stil ne mijenja bez obzira na to ide li na modnu reviju ili posao, pa svoj veseli modni izričaj nosi i na nastavu.

– Djeca vole i rado komentiraju moj stil. Čak mi šalju i kometare na Instagram profil. Moram priznati da u ove dvije godine nisam imala ni jedan ružan komentar na profilu i sretna sam zbog toga – kaže Smiljana.

No, kada netko ima ovoliki broj sljedbenika onda počinje i interes za modnu suradnju. Tako su joj na ovogodišnjem Fashion Incubatoru već prišli brojni hrvatski dizajneri te najavili poslovnu suradnju, a Smiljana se pomalo i sama bavi dizajnom unikatnog nakita pod nazivom Smilla Chic.