FOTO: SRAMOTNO OD LIVAJE – Poveo pjesmu “.. pi*ke šibenske, pi*ke šibenske, dobit ćete batine”

Proslavu osvajanja Kupa zasjenilo je ponašanje Marka Livaje, a potom i mladog Luke Vuškovića zbog čega će sigurno uslijediti kazne, posebno za Livaju kojem to nije prvi put.

Livaja je za slavlja s megafonom u rukama na Rujevici poveo uvredljivu pjesmu koju je Torcida smislila posebno za navijače Šibenika. “Freze, traktori i seoski putevi, p**ke šibenske, p**ke šibenske, dobit ćete batine.”

Livaju bi. očekuje se, trebao kazniti disciplinski sudac HNS-a, jer Livaji ovo je drugi put da vrijeđa rivale. To bi značilo da ovaj put može biti i žešće kažnjen, a to je suspenzija.

Prvi put je Livaja prije godinu i pol u društvu Danijela Subašića nakon pobjede nad Dinamom skandirao “mrzin Dinamo, srpsko ime to”.

“Marku Livaji izrečena je novčana kazna u iznosu od 35.000 kuna na temelju članka 84 Disciplinskog pravilnika zbog pjevanja pjesama s neprihvatljivim sadržajem na dočeku momčadi HNK Hajduk po povratku s prvenstvene utakmice protiv GNK Dinamo, a potom i u nepoznatom zatvorenom prostoru, što je dokumentirano video snimkama. Prilikom odmjeravanja kazne, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir ispriku koju je Marko Livaja naveo u svom očitovanju”, priopćili su tada iz HNS-a.

Članak 84. Disciplinskog pravilnika kaže da će se igrača kazniti novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest utakmica ako prekrši neku od odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika, a u slučaju ponovljenog ili težeg djela, bit će kažnjen zabranom igranja od tri od 12 utakmica. Ako bude kažnjen suspenzijom, to znači da će Hajduk na startu naredne sezone biti bez najboljeg igrača.

I Luki Vuškoviću se ‘omaklo’ i pri dolasku na Poljud zapjevao je također istu pjesmu kojom se vrijeđaju Šibenčani, ali pošto mu je prvi put mogao bi dobiti samo novčanu kaznu.

Hajduk nije osudio Livajin potez, već je nakon utakmice objavio i njegovu fotografiju u trenucima dok vodi navijanje uz poruku: “Govore mi da sam prgav. Možda zato šta i jesam! #prgavafamilija.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!