FOTO: SLAVI SE PRAZNIK RADA – Bez sindikalnih prosvjeda, a Bandić poziva na grah

Diljem Hrvatske obilježava se Međunarodni praznik rada. U većini gradova organizirana su druženja građana uz tradicionalni grah, karanfile i prigodan kulturno-umjetnički program.

Ove godine neće biti prosvjednih povorki u organizaciji sindikata.

Tri sindikalne središnjice na mjestima na kojima se tradicionalno obilježava Praznik rada prikupljat će potpise radi raspisivanja referenduma o promjenama uvjeta za mirovinu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić već tradicionalno poziva u Maksimir na grah koji će i osobno dijeliti:

“Pozivam sve sugrađane da nam se priključe, 60.000 porcija graha će biti podijeljeno – 45.000 u organizaciji našeg Dobrog doma, 10.000 porcija nam kuha Pleter i 5000 Crveni križ.

Ako vidimo negdje u četiri – pet popodne da sve odlazi, moji će još skuhati 10.000 u roku dva i pol sata tako da ćemo do ponoći jesti grah ako treba.

Neće nitko otići iz Maksimira da ne bude dobio porciju, a bit će i pored toga”, rekao je.

A u svojoj čestitci poručuje:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, radnice i radnici,

odsrca vam čestitam 1. svibnja – Međunarodni praznik rada i Blagdan sv. Josipa Radnika!

Radnička prava, afirmacija rada, solidarnosti i zajedništva postignuća su povijesne radničke borbe za slobodu i dostojanstvo svakog pojedinca, ali se i danas važnost onih koji stvaraju i grade zna zanemariti i potisnuti.

Inzistiranje na ravnopravnosti i nadalje ima smisla, a solidarnost s onima u potrebi, promicanje rada, kreativnosti i znanja kao pokretača razvoja i načela koja vode do boljega, sretnijeg i pravednijeg društva moraju nam biti niti vodilje u našim nastojanjima.

Živeći te vrijednosti, gradeći socijalnoosjetljivu i tolerantnu zajednicu, vodeći računa o najranjivijim skupinama, koristeći se svim svojim potencijalima i potičući obrazovanje, kreativnost i izvrsnost imamo mogućnost naš Zagreb i našu Hrvatsku učiniti boljim mjestom za život, a našoj mladosti dati perspektivu da svoju sreću i uspjeh traže i nađu ovdje, u svojoj sredini.

S tim mislima i uvjerenjem, drage sugrađanke i dragi sugrađani, pozivam vas da u srijedu opet budemo zajedno u Maksimiru od 10:00 do 18:00 sati i da proslavimo Praznik rada u druženju uz prigodni zabavni program i neizostavni prvosvibanjski zagrebački grah!

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/milanbandicgradonacelnikzagreba/posts/2302167076693246″ bottom=”30″]