FOTO: SERIJA POŽARA U ZAGREBU: Gorjelo je na tri mjesta – srećom bez žrtava

Ured za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba izvijestio je da su se u Zagrebu dogodila tri požara, u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila je oko ponoći dojavu o požaru skladišta na adresi Brezovička cesta 105. Požar skladišta veličine 15×10 metara i visine 10 metara zahvatio je krovište i uzrokovao njegovo urušavanje. U gašenju požara sudjelovalo je sedam vatrogasnih vozila i 18 vatrogasaca.

Nešto kasnije, oko 1 sat poslije ponoći, zaprimljena je dojava o dimljenju krovišta na adresi Vlaška 53A. 15 vatrogasnih vozila i 44 vatrogasaca uspješno je ugasilo požar krovišta dužine 30 metara.

Istovremeno, sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba i devet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava intervenirala su na adresi Kašinci 13, Zadvorsko, gdje je požar balkona zahvatio krovište objekta.

Svi požari su uspješno ugašeni, a na terenu su bili i djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb, ZET-a, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a uzroci požara i šteta bit će utvrđeni nakon policijskih očevida, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.