FOTO: RUKOMETAŠICE U RENESANSNOM IZDANJU – Podravkašice oduševile u haljinama

Podijelite članak
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić

Rukometašice Podravka Vegete Ana Debelić, Dejana Milosavljević, Korina Karlovčan, Alena Ikhneva, Selena Milošević, Karyna Yezhykava i Maria Holešova pokazale su svu raskoš renesansnih haljina na otvorenju 13. po redu Renesansnog festivala u Koprivnici.

U duhu tradicije i ove su godine uz vitezove nogometaše Slaven Belupa prošetale modnom revijom i oduševile prisutne posjetitelje, a za ovogodišnje je kreacije ponovno zaslužna Vlasta Puklavec.

Posebnu je čar ovaj događaj imao za nove igračice Podravka Dejanu Milosavljević, Karynu Yezhykavu i Mariu Holešovu koje su s ponosom prihvatile ulogu renesansnih diva. Već danas, renesansnu modnu pistu zamijenit će sportskim terenom na 13. Memorijalnom turniru Josip Samaržija Bepo.

Renesansni festival u Koprivnici najveća je povijesno-turistička, srednjovjekovna manifestacija u Hrvatskoj, koja će i ove godine okupiti više od tisuću sudionika iz Hrvatske i brojnih europskih zemalja.

U bogatom programu koji traje do 26. kolovoza, posjetitelji će uživati u brojnim atrakcijama poput vitezova, dvoboja, sokolara, najvećeg srednjovjekovnog sajma, turnira te brojnih gastro i zabavnih sadržaja za sve generacije. Posebna atrakcija bit će labirint duljine i širine 23 metra, u kojima će se posjetitelji moći zabaviti, gubiti i pronalaziti.

Glavna tema ovogodišnjeg Renesansnog festivala bit će Tajne željeza pa će posjetitelji moći vidjeti cijeli proces taljenja željezne rudače u glinenim pećima, od prženja rude, njezinog usitnjavanja, do same izgradnje peći, sušenja te naposljetku taljenja.

Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić
Komentiraj