FOTO: OBNOVA U ZAGREBU – Četiri osnovne škole i učenički dom u novom sjaju

Nekoliko je obrazovnih ustanova u Zagrebu cjelovito obnovljeno, a gradonačelnik Tomislav Tomašević najavljuje i što se na tom planu još radi.

Na Facebooku se može pročitati:

U prošloj i ovoj godini cjelovito smo obnovili četiri osnovne škole – OŠ Miroslava Krleže, OŠ dr. Ivana Merza, OŠ Vugrovec-Kašina i OŠ Petra Zrinskog, u koje se vratilo 1.562 učenika – i Učenički dom A.B. Bušića
Ovih pet objekata su jedini dosad završeni projekti cjelovite obnove javnih objekata uopće u Zagrebu. To znači da su ove škole obnovljene ne samo konstrukcijski, nego i energetski te su moderno opremljene, pa se može reći da se praktički radi o novim školama.

Nastavljamo s cjelovitim obnovama srednjih škola: Glazbena škola Blagoja Berse će biti završena u ožujku, Gimnazija Tituša Brezovačkog će biti dovršena do rujna, a obnovit ćemo i Gornjogradsku gimnaziju, Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, UPŠ Silvije Hercigonje i Prvu ekonomsku školu.

Sve škole obnavljamo uz pomoć Fonda solidarnosti EU, iz kojeg se obnavljaju i zgrade ostalih namjena, poput kulturnih i zdravstvenih ustanova, te infrastrukturni objekti. Dok konstrukcijsku obnovu financiramo iz Fonda solidarnosti, nadamo se da ćemo i troškove energetskog dijela ovih cjelovitih obnova pokriti iz EU fondova (NPOO).

Svako otvaranje obnovljenih škola i povratak učenica i učenika u matične škole nas iznimno veseli i zbog toga intentzivno radimo na tome da se to što prije dogodi i za preostale škole, koje su, što se tiče projektiranja i izvođenja radova, bile najzahtjevnije.