FOTO: NOVI USPJESI – Međimurska županija s naslovom Europske regije sporta

Prva i jedina u Hrvatskoj, Međimurska županija u 2022. godini ponosno je nosila titulu Europske regije sporta.

Na Facebook stranici župana Matije Posavca stoji zapisano:

“Ovu laskavu titulu iskoristili smo na najbolji mogući način – ugostili smo brojne manifestacije, reprezentacije, poboljšali sportsku infrastrukturu, promovirali sport i potaknuli naše građane da se uključe u brojne sportske događaje, a povodom službenog završetka obnašanja titule održana je velika završnica u školskoj sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec koja je okupila brojne sportaše i sportske djelatnike.

Foto: Facebook

Na 100 000 stanovnika Međimurje ima 15 000 registriranih sportaša, 400 sportskih klubova i udruga. Podaci su to koji potvrđuju da smo „najsportskija“ županija. Sportaši iz Međimurja osvajali su medalje na Olimpijskim igrama te na svjetskim i europskim prvenstvima, bili su članovi hrvatskih reprezentacija u raznim sportovima i ostvarivali zapažene nastupe na svjetskoj sportskoj sceni, a takvu praksu nastavljaju i danas.

Naši su sportaši i u ovoj godini nagrađeni za svoj trud, odricanje i upornost osvajanjem državnim, europskih i svjetskih odličja čime su dodatno pozicionirali Međimurje na svjetskoj sportskoj karti, a sjećamo se i svih onih koji su kroz desetljeća pridonijeli razvoju sporta u Međimurju, ali i svih Međimurki i Međimuraca koji su svojim rezultatima predstavili naš kraj svijetu.

Foto: Facebook

Jedan od njih je Branko Zorko, prvi osvajač olimpijske medalje u atletici u samostalnoj Republici Hrvatskoj, dok je noviju međimursku sportsku povijest obilježio osvajač srebrne olimpijske medalje u gimnastici Filip Ude koji je i ambasador projekta Međimurje – Europska regija sporta.

Veliki pljesak okupljenih dobio je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, koji je svojim dolaskom uveličao svečanost zatvaranja projekta, baš kao i naš Dražen Ladić”.