FOTO: NAPALA SJEVERNI KANAL – Evo što kaže maratonka Levačić zašto nije poljubila škotsko tlo

Naša vrlo uspješna maratonka Dina Levačić nažalost uspjela u svom novom pothvatu da prepliva jednu od najtežih dionica za plivače maratonce – Sjeverni kanal između Irske i Škotske dug 34 kilometra.

Radi se o jednom od sedam velikih svjetskih maratona, a Dina je već odradila četiri, no ovaj joj je put nedostajalo samo pet kilometara da dohvati obalu.

O svemu se oglasila na Facebooku:

U današnje vrijeme se smatra pretencioznim reći da si ponosan na sebe. E, pa ja sam trenutno preponosna.

Jučer sam krenula u preplivavanje Sjevernog kanala, ali nažalost nisam poljubila škotsko tlo. Nakon 11 sati plivanja, 5km od cilja posada je odlučila da je u interesu mog zdravlja da izađem iz mora. Koliko god je odluka bila teška, bila je ispravna.

Bez obzira na ishod ja sam ponosana na sebe, jer sam 11 sati plivala u moru temperature od 13 do 14.5 stupnjeva, po valovima, protiv struje i manevrirajući između meduza.

Još sam ponosnija jer sam dala apsolutno sve i to ne samo jučer, jer je to zapravo bio najlakši dio, nego kroz cijelu godinu svakodnevnog plivanja u moru i kad nikome nije bilo do izlaska iz kuće i po buri i po jugu i po kiši i po suncu.

Ipak sam najponosnija na sebe zbog 3 stvari.

1. Jer sam se usudila sanjati cilj za koji sam znala da nije lagan.

2. Jer sam imala hrabrosti i krenuti u ostvarivanje tog cilja.

3. Jer nisam odustala nego sam stisnula zube i išla dalje usprkos svim zaprekama i teškoćama na koje sam naišla kroz ovaj proces.

Hvala svim divnim ljudima koji su mi podrška u bilo kojem obliku. Da sada krenem nabrajat samo one “malo posebnije” napisala bi roman, ali oni ionako znaju koji su. Ipak, posebno hvala mojoj obitelji koji su uz mene uvijek i za sve i na njih uvijek mogu računati u ostvarenju svojih snova. 💙🐳

A ja sad idem na krvavo zarađene palačinke i malo se odmorit prije početka nove radne godine i početka ostvarenja novih snova. 😊

Komentiraj