FOTO: NA SUHOJ HRANI – Još jedna sramota, evo što jedu oni koji čuvaju našu granicu

Dosta je potresa u Ministarstvu unutarnjih polsova RH posljednjih dana, a iz Nacionalnog sindikata policije dolaze i vijesti kako terenski djelatnici MUP-a koji čuvaju hrvatsku granicu, koji uz sve teškoće imaju i pojačane zadatke zbog migranata, zaprtavo nemaju niti pošteni obrok.

O tome je, kako se može vidjeti na na Facebook stranici Nacionalnog sindikata policije, upozorio pismom ministra Davora Božinovića, i predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić.

Ali, kako reče Kajkić za Vijesti.hr, odgovora nema: “To su službenici koji službu obavljaju na terenskom radu i to na području osiguranja državne granice od nezakonitih ulazaka u RH. To su ljudi koji rade smjene po 12 sati kako dnevne tako i noćne. Takav službenik, koji je u nekoj šumi na terenu, ne može napustiti položaj i otići sebi kupiti nešto za pojesti. Dakle, granični policajac na terenu dobije jedan obrok, a ti ‘lunch’ paketi ne samo da nisu dovoljni da čovjeka nahrane tijekom tih 12 sati već su često i upitne kvalitete”.

Osim upitnog sadržaja i kvalitete suhog obroka kojeg dobiju, Kajkiću je upitna i novčana vrijednost kao i ugovor između MUP-a i dobavljača odnosno tvrtke Pleter d.o.o. “U paketu je pola litre mlijeka, malo pakiranje keksa, pola litre vode, mala pašteta, narezak i kruh, ili kruh, mlijeko, čajna salama i čokolada. Vrijednost tog paketa na tržištu, realno, ne prelazi cijenu od 25 kuna, a MUP za to dobavljaču tvrtki Pleter d.o.o i drugim dobavljačima plaća 80 kuna”, pojašnjava Kajkić.

Ovo je pismo koje je upućeno ministru:

“Poštovani ministre,

molimo Vas da nam kao sindikatu dostavite pisani odgovor na okolnisti lunch paketa (suhog obroka) koji se svakodnevno dodjeljuje policijskim službenicima koji službu obavljaju na terenskom radu (područje osiguranja državne granice-nezakoniti ulazak u RH) a na okolnosti sadrzaJa predmetnog lunch paketa za koji Vam ukazujemo da nije primjeren vrijednosti koju MUP plaća u odnosu na sadržaj koji se isporučuje, a i sama kvaliteta proizvoda je također vrlo često upitne kvalitete i vrlo često sumnjivog roka trajanja.

U privitku Vam dostavljamo nekoliko fotografija sadržaja lunch paketa, te Vas shodno tome molimo da nas pisanim putem izvijestite u žurnom roku koju cijenu MUP RH plaća za navedeni proizvod, a isto tako Vas molimo da nam odgovorite da li postoji ikakav ugovor između MUP-a i dobavljača po kojemu se zahtjeva isporuka određenih proizvoda i u određenoj količini, da Ii netko vrši nadzor, odnosno kontrolu poštivanja ugovora kod isporuke, i da li je od strane MUP-a bilo prema dobavljačima pisanih prigovora i ako je koje su posljedice istoga?

Kako smo već i zatražili Vaš pisani odgovor, molimo Vas da nam ga dostavite u žurnom roku.

Privitak -fotografije lunch paketa.

S poštovanjem, predsjednik Nacionalnog sindikata policije, Nikola Kajkić”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/opci.puvukovarskosrijemska/posts/2232344247056861″ bottom=”30″]