FOTO: MOLI SE POMOĆ – Neki ga monstrum vezao lancem i ostavio u šumi da skonča

Teško je i izgovoriti riječ čovjek za nekog tko se želio riješiti malenog psa na način da ga zaveže lancem u šumi i tako skonča u mukama svoj život.

A upravo se to dogodilo kako su javili volonteri Udruge za dobrobit i zaštitu životinja LePas.

Našli su ga iznemoglog, gladnog, žednog, mršavog i nije mogao stajati na nogama kada su došli po njega da ga spase.

Onako jadnog odveli su ga u jednu ambulantu u Zagrebu i bojali se da neće preživjeti noć.

“Uplašen je, promrzao, bio je kompletno mokar, smrznut i toliko je zaudarao da smo ga odmah u ambulanti morali oprati. Topla mu je voda godila, ležao je u kadi potpuno mirno, samo su te velike okice pratile što se oko njega događa.

Ni na fen se uopće nije bunio, na pikanja, prevrtanja, rezanje noktiju. Niti zvuk nije ispustio, bićence pretužno divno… Ostao je na grijaču, toploj infuziji, gastrointestinal hrani. Nekim je čudom preživio noć – objavila je udruga LePas, koja ga je zbrinula.

Pred njim je dug put do oporavka. Proći će mjeseci, ako uspije dobiti bitku za život, prije nego bude potpuno spreman za traženje doma.

No, do tada je svaka pomoć dobrodošla: udruga je u samo jednoj noći imala tri teška slučaja, od kojih su sva tri zahtijevala veterinarsku skrb. Zbog toga su sve svoje pratitelje na društvenim mrežama zamolili za pomoć, a nadaju se i da će ovaj maleni crni momak, čim se oporavi, otići u svoj dom.