FOTO: LETICA IZ AMERIKE – Pogledajte kako izgleda Muzej biblije u Washingtonu

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Naš ugledni sveučilišni profesor Slaven Letica je u SAD-u, gdje ne gubi vrijeme, o čemu svjedoče i njegove zanimljive objave na Facebooku.

Ovaj je put zabilježio posjet atraktivnom Muzeju biblije u Washingtonu, koji je otvoren tek prije dva tjedna.

O tome Letica piše:

JUČER SMO POSJETILI NACIONALNI I PRIVATNI „MUZEJU BIBLIJE“ (THE MUSEUM OF THE BIBLE)

Jušer smo Goga (Gordana Cerjan-Letica) i ja puna četiri sata proveli u novootvorenom (prije dva tjedna) Muzeju biblije čije je poslanje njegovanje svijesti o svekolikim civilizacijskim utjecajima daleko najutjecajnije knjige u židovsko-kršćanskom dijelu svijeta. Dakako, ne samo u tom dijelu svijeta.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Idejni pokretač, glavni investitor i vlasnik tog PRIVATNOG muzeja koji želi uz sebe imati i pridjev “nacionalni” je multimiljarder i vjerski aktivist Steve Green koji je u muzeju izložio oko 40.000 povijesnih biblijskih i s-biblijom-povezanih artefaktei koje je uspio “sakupiti”, tj. kupiti, u samo sedam godina.

Gorljivi borac za vrednote i nasljeđe Biblije i judeo-kršćanske civilizacije (neka vrsta američke Željka Markić) općenito bio je i još je uvijek izložen silnim “liberalnim” i “sekularnim” kritikama zbog navodne kršćanske klerikalne promidžbe, ali svejedno vam savjetujemo da – kad dođete u Washington – svakako posjetite ovaj muzej.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/slaven.letica.9/posts/10156186459432871″ bottom=”30″]

Komentiraj