FOTO: IVAN PERNAR – Evo primjera medijske manipulacije

pernar

Ivan Pernar gostovao je u popularnoj emisiji RTL Direkt Zorana Šprajca, koji je protekao u dinamičnom i zanimljivom tonu, ali je zastupnik Živog zida upozorio kako je i u naoko mirnoj atmosferi moguća manipulacija.

Ovo je Pernarova objava na Facebooku:

“Stavljanjem stvari vam konteksta pokušava me se prikazati kao neozbiljnu osobu.

Prikazujući samo gornju sliku, kao što je to jučer napravio RTL pokušava se stvoriti mentalna slika da se ja u Saboru glupiram.

Donja slika govori o okolnostima nastanka gornje slike, pokazao sam fotoreporteru kako je nastala naslovnica Expressa. Naime, interventni policajac mi je na deložaciji obitelji Frlan s leđa zabio prste u nos i povukao ruku prema nazad te mi tako raskrvario nos.

Naravno, RTL stavljajući prvu sliku ne navodeći razlog zašto je ona nastala pokušava navesti ljude na pogrešne zaključke.

Ovo je samo jedan od bezbroj primjera medijske manipulacije”.

Nešto kasnije Pernar je dodao još jedan primjer:

“Evo vam još jedan primjer medijske manipulacije – portal hop.hr

Slika je nastala tijekom deložacije Jadranke Jež zbog nevraćenog kredita Kreditnoj banci Zagreb. Desna slika je original (autor je pixell), lijevo je fotomontaža, dodan mi je treći prst.

Dodajući mi treći prst prikazan sam kao srbofil i prikriveni četnik, upravo ta slika će kolati kasnije po fejsu, a “veliki Hrvati” se zgražati kako netko poput mene sjedi u Saboru”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/1982265795432527″ bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/1982283718764068″ bottom=”30″]