FOTO: I SLUŽBENO U UTRKU – Milan Bandić upečatljivim govorom i projektima krenuo po novi mandat

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Aktualni gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik stranke Rada i solidarnosti danas je na Zagrebačkom velesajmu i službeno predstavio svoj tim i program nazavan “Živim Zagreb”, za nadolazeće lokalne izbore.

Izvješće: Martina Gavran

Zagreb je danas multikulturalan i multietičan grad, započeo je Bandić. “Zagreb je otvoren, slobodan i siguran grad. U Zagrebu ima mjesta za svakog čovjeka, starog i mladog, muškarca i ženu, svaku nacionalnu manjinu i osobu s invaliditetom”, poručio je Bandić.

Cilj je, kaže Bandić u budućnosti mijenjati Zagreb, a da pritome ostane isti “To je moj ideal Grada Zagreba, to graniči sa umjetnošću, ali je moguće. Zato je Zagreb danas među najpoželjnijim za živjeti u Europi. Ovakav Zagreb smo izgradili vi i moj tim zajedno”, poručio je Bandić.

A evo koje su temeljne točke njegovog programa.Prvo – briga za demografsku obnovu, drugo- znanje i obrazovanje, treće – zapošljavanje, četvrto – solidarnost, peto – zajedništvo i šesto možda najbitnije- otvoren i siguran grad” kaže Bandić. Ključni projekti koje namjerava ostvariti su, kako je kazao Bandić, već započeti i na tragu su konstantnog podizanja kvalitete života u gradu – tu su obnova 5000 zagrebačkih fasada, pomoć mladima kroz start-upove, a nije zaboravio ni sljemensku žičaru, tramvaj od Kvatrića do aerodroma, Remetinečki rotor, nove biciklističke staze, ali i neki novi projekti:

“Muzej tolerancije i spomenik 6 milijuna židova, žrtava holokausta. Rješili smo imovinsko pravne odnose, raspisujemo natječaj i spomenik ide ispred Pošte 2″ najavio je Bandić.

Na kraju je Bandić kazao da gradonačelnik ne treba biti sveprisutan, ali treba živjeti s građanima, kojima je prisegnuo:”Slušati, služiti i raditi kao i svih ovih pet mandata, 16 sati dnevno 365 dana” obećao je Bandić.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/strankaradaisolidarnosti/posts/664694100397638″ bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!