FOTO: HOLDING NA KOTAČIMA – Gradonačelnik Bandić pustio u rad pokretni ured, obilazit će gradske četvrti

Foto: Facebook
Foto: Facebook

 U Zagrebu je predstavljen i pušten u rad pokretni ured Zagrebačkog holdinga. Specijalizirano vozilo omogućit će korisnicima znatno pristupačnije i integrirano upravljanje uslugama, a tijekom mjeseca obilazit će sve gradske četvrti prema unaprijed definiranom rasporedu.

Izvješće: Elvira Gašparović

“Ideja za mobilni centar proizašla je iz svakodnevne komunikacije s građanima” – pojasnila je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

“Dakle, sve ono što građani mogu obaviti u kontakt centru Ulice grada Vukovara 41, dakle komunlane usluge, zahtjevi za nove usluge i promjenu matičnih podataka te zahtjevi za promjenama postojećih, zaprimiti sve vrste predstavki, promjena matičnih podataka, dobiti informacije ili izvršiti uplate bez naknade platnog prometa. Svrha je obići sve građane na rubnim dijelovima Grada” rekla je Ana Stojić Deban.

Vozilo je prilagođeno i osobama s invaliditetom, dodaje Stojić Deban. “Omogućeno je i ugovaranje individualnih dolazaka, osobito na adrese starijih i sugrađana s poteškoćama u kretanju, a vozilo je prilagođeno i osobama s invaliditetom. Nije nam cilj bio napraviti taxi uslugu, ali zbilja se pokazalo potrebnim, posebno za one koji ne mogu doći u kontakt centar” kaže Stojić Deban.

Tako u pokretnom centru možete podnijeti zahtjev za promjenama postojećih usluga, dobiti informacije ili izvršiti uplate bez naknade platnog prometa.”Tijekom prva tri tjedna u mjesecu vozilo će obilaziti gradske četvrti prema unaprijed objavljenom rasporedu, svakoga radnog dana od 8,00 do 20,00 sati na dvije lokacije (od 8,00 do 14,00 na jednoj te od 14,00 do 20,00 na drugoj).

Drugi dio mjeseca vozilo će dolaziti po pozivima građana, što je također unaprijed definirano.

“Djelatnici Holdinga na terenu će pružati svu potrebnu asistenciju što će olakšati snalaženje korisnicima usluga” – rekao je prilikom predstavljanja pokretnog ureda gradonačelnik Milan Bandić.

“Nekad su se u Zagrebu dok je bila inflacija švercale marke i onda je bilo ovakvih putujućih banaka. Mi danas ništa ne švercamo, već nastojimo unaprijediti servis građana, a to znači od danas popodne je napravljen raspored do 15.6., da se sve usluge mogu dobiti u ovom kombiju. Od danas popodne, što bi rekli Sinjani, neka otpočne prva trka.”

Raspored lokacija bit će dostupan na internetskim stranicama Zagrebačkog holdinga u korisničkoj zoni.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/milanbandicgradonacelnikzagreba/posts/1907187816191176″ bottom=”30″]