FOTO: GRADONAČELNIK U RITMU GRADA – Maraton u novogodišnjoj noći

Foto: Facebook
Foto: Facebook

U KBC-u Sestre Milosrdnice Zagrebu u ponoć je rođena prva beba u 2018. Bolnicu je u novogodišnjoj noći posjetio i gradonačelnik Bandić.

Nije došao praznih ruku: “Kada smo bili ovdje u posjeti kolegi kojem se rodilo dijete, rekli su da im fali CTG uređaje za blizance. Donijeli smo rješenje od tri CTG uređaja i neka bude što više blizanaca”, rekao je Bandić.

Tradicionalno u novogodišnjoj noći gradonačelnik je sa suradnicima obišao dežurne službe, hitnu pomoć, policiju i vatrogasce. Zapovjednik zagrebačke javne vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih kaže da je iza njih jedna od najtežih godina dosada: ali i prenoćište za beskućnike u Kosnici.

“Prva godina u kojoj smo imali pet ozlijeđenih vatrogasaca, 3 i pol tisuće intervencija. Sjećamo se i velike ispomoći grada Zagreba prema Dalmaciji”, rekao je Jembrih.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Prilikom posjeta policijskoj upravi zagrebačkoj istaknuto je kako je ove godine policija s posebnom pozornošću pristupila adventu u Zagrebu. Načelnik Marko Rašić:

“Stupanj sigurnosti dignuli smo na višu razinu, posebno za vrijeme Adventa.”

Tradicionalno na Silvestrovo gradonačelnik je posjetio i prenoćište za beskućnike u Kosnici:” Sada je trenutno ovdje 112 ljudi. Koliko god se u Zagrebu živjelo dobro, uvijek će se naći ljudi kojima je pomoć potrebna”, prenosi Media servis.

Naravno, svoj maratonski pohod tijekom novogodišnje noći gradonačelnik je završio na Trgu bana Jelačića, čestitao svima Novu 2018. i družeio se s pjevačima i Zagrepčankama i Zagrepčanima.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/milanbandicgradonacelnikzagreba/posts/2003624439880846″ bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/milanbandicgradonacelnikzagreba/posts/2003627296547227″ bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/milanbandicgradonacelnikzagreba/posts/2003626186547338″ bottom=”30″]