FOTO: GRADONAČELNIK S “NAJ” DINAMOVCIMA – Druženje s osvajačima Kupa velesajamskih gradova

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nakon još jedne pobjede na izborima, nastavlja u svom radnom ritmu kojeg je teško pratiti jer je na dan i na petnaestak mjesta.

Našao se i s nogometašima Dinama, generacijom koja je do sada postigla najveći hrvatski klupski uspjeh – osvajačima Kupa velesajamskih gradova.

Na Facebooku gradonačelnika, uz nekoliko fotografija, stoji:

“Druženje s najboljom i najpoštenijom generacijom “Dinama” povodom 50. obljetnice osvajanja Kupa velesajamskih gradova 1967.”

Podsjetimo, Dinamova generacija iz 1960-ih ističe se iznad ostalih uspjehom koji je ostvaren u sezoni 1966./67. kada je Dinamo, nakon odličnih igara osvojio Kup velesajamskih gradova (poslije Kup UEFA, danas UEFA Europska liga).

Ostvario je to pod vodstvom Branka Zebeca (nakon polufinala odigranog s Eintrachtom dao ostavku) te u finalnim utakmicama Ivice Horvata.

Dinamove prepreke su bile Spartak iz Brna, škotski Dunfermline, rumunjski Dinamo iz Piteștija, Juventus iz Torina, u polufinalu Eintracht iz Frankfurta te u finalu Leeds United.

Posebno je ostala u sjećanju utakmica s Eintrachtom. Iako poraženi u Frankfurtu 3-0, na domaćem terenu Dinamovci su uspjeli nadoknadit veliki zaostatak i pobijediti 4-0.

Nakon što je 30. kolovoza 1967. u Zagrebu pred 30.000 navijača golovima Čerčeka i Rore Dinamo pobijedio Leeds, u uzvratu odigranom 6. rujna Dinamo je pred 55.000 gledatelja uspio u 90 minuta održati prednost iz Zagreba.

Momčad koja je ostvarila taj sjajan uspjeh: Slaven Zambata, Zlatko Škorić, Branko Gračanin, Filip Blašković, Rudolf Belin, Denijal Pirić, Krasnodar Rora, Marijan Čerček, Marijan Brnčić, Mladen Ramljak, Josip Gucmirtl, Stjepan Lamza. Treneri su bili Branko Zebec i Ivica Horvat.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/milanbandicgradonacelnikzagreba/posts/1912648428978448″ bottom=”30″]