FOTO: GORJELA TVORNICA PARKETA – Velika materijalna šteta, a jedan se radnik bori za život

U tvornici parketa Glaković u Mraclinu kod Velike Goriceizbio je veliki požar koji je sada lokaliziran, ali vatrogasci su još uvijek na terenu. Jedna osoba teško je ozlijeđena.

Izvor: Media servis/Redakcija

Policija je objavila da je oko ponoći buknuo požar u proizvodnom pogonu, a zbog vatre se dogodila i eksplozija u kojoj je teško ozlijeđen 51-godišnji radnik.

“Požar su ugasili vatrogasci, dok je liječnička pomoć ozlijeđenom zaposleniku pružena u Klinici za traumatologije gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Očevid će se obaviti danas”, kažu iz policije.

Kako doznaje N1 ozlijeđeni muškarac je u teškom stanju.

“Muškarac ima 40 posto tijela zahvaćeno opeklinama, u pitanju je teži stupanj opeklina. Intubiran je, na respiratoru i provode se mjere reanimacije. Ima i inhalacijsku ozljedu.

U trenutku eksplozije udahnuo je vrući zrak, on mu je uništio gornji dio dišnih puteva”, rekli su iz zagrebačke Traumatologije.

Filip Galeković (Foto: Screenshot/HRT)

Vlasnik tvornice Filip Galeković rekao je koliko je postrojenja u požaru izgorjelo, a osvrnuo se i na ozlijeđenog radnika.

“Otprilike trećina do četvrtina pogona nam je izgorjela, ali materijalni dio je manje bitan u svemu.

Najgori dio je da je jedan kolega nastradao, na odjelu je intenzivne njege.

Strojevi su svi testirani i ispitani, provodimo i zaštitu na radu i svi zaposlenici su educirani za rad na siguran način.”

Fotografije požara objavili su i iz JVP-a Velika Gorica. Na njima se najbolje vidi koliko je opasna situacija bila.