FOTO: DAVOR NAĐI – Seksistički napad na gradonačelnicu Samobora Petru Škrobot

Seksistički napadi u politici moraju biti neprihvatljivi. I uvijek treba prozvati tko stoji iza njih. Iza ovog napada stoji Robert Škiljan – vlasnik Glasnika Samobora i Svete Nedelje!

Nažalost, moram reći da ovo nije prvi put da je Škiljan (namjerno neću reći gospodin jer to očito nije) ovako ružno napao gradonačelnicu Samobora. Pa iako je Petra i više nego sposobna nositi se s takvim primitivizmom koji Škiljan skriva iza slobode medija, svi trebamo jasno stati u Petrinu obranu. Ne samo zbog nje, nego i zbog svih drugih žena bez obzira na vrstu posla kojim se bave. Jedino tako ćemo kao društvo biti sposobni stvoriti okružje u kojem žene uistinu jesu ravnopravni članovi društva.

Spomenuo bih da je sličan napad na gradonačelnicu isti čovjek imao i za vrijeme Samoborskog fašnika. Tada se skrivao iza fašničke satire, a u njegovu obranu ili relativizaciju napada (kako vam je draže) je stao i bivši gradonačelnik Samobora i aktualni saborski zastupnik Krešo Beljak koji je to usporedio s karikaturama njega kako krade po autima. Kao da je to usporedivo?

Trebam li reći da je u vrijeme bivših vlasti Glasnik Samobora i Svete Nedelje i srodni obrti (jer je isti vlasnik imao više poduzeća koja su poslovala s gradom) znao dobivati i preko 400 000 kuna godišnje od Grada Samobora? Naravno, Petra je takvo suludo bacanje novca poreznih obveznika ukinula, a onda je krenulo ovakvo ponašanje, koje se zna manifestirati i kroz vrijeđanje putem telefonskih poziva.

Ovim putem pozivam i Hrvatsko novinarsko društvo kao i Sindikat novinara na reakciju i osudu takvog ponašanja, kao i sve političke aktere u Hrvatskoj da učine isto. Ovakvim uvredama na osobnoj razini ne smije biti mjesta u javnom prostoru. Kao predsjednik stranke Fokus izražavam punu podršku našoj Petri i njenom timu u Samoboru te se zahvaljujem svima koji danas staju u njenu obranu, a sutra u obranu svake druge žene koja prolazi isto ili slično.

Davor Nađi, predsjednik stranke Fokus