FOTO: BANDIĆ U VUKOMERCU – Stanje je mirno, postavljaju se nadzorne kamere, rasvjeta, ograda

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Smiruje se stanje u zagrebačkom Vukomercu, gdje je prije 12 dana došlo do pucnjave.

Izvor: Media servis

Policija i dalje dežura ispred škole, a nastava se odvija normalno. Postavlja se ograda, rasvjeta i video nadzor. Više o radovima resorni pročelnik Ivica Lovrić:

“Ono što smo mi, u suradnji sa školom poduzeli ovih dana, je da je sanirana ograda, proširuje se i pojačava sustav rasvjete školskog dvorišta koji će biti intenzivniji, i postavljen je najsuvremeniji model videonadzora sa 21 kamerom, za koji prije svega, očekujemo da će djelovati preventivno, pokriva dvorište i okoliš škole, i sasvim sigurno će služiti pojačanom i većem osjećaju sigurnosti.

“Školu je jutros obišao gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić: “Fala Bogu da se smirila situacija i da su djeca krenula u školu. to je najvažnije. Ovo sve oko škole što smo obećali napraviti ljudima, to se radi, do srijede ili četvrtka, ako kiša ne bude padala, će biti gotovo. Ostale stvari koje ćemo sanirat, trebaju vrijeme. Policija, ravnatelj i Ured rade svoj posao.”

Dodaje da će na zagrebačkom području uskoro biti više kamera: “Da nema naših videkamera po gradu, ne bi znali pola toga što se dogodi. Ovo sve što smo napravili na Vukovarskoj je zahvaljujući našim kamerama. Sve točke sa naslova kriminalnih djela koja nam policija dostavlja, dnevno ono što može dostaviti gradonačelniku, ćemo pokriti videokamerama. Pritom vodeći računa o ustavnom pravu ljudi na privatnost. Ali sa kriminalcima nema privatnosti.”

Područje oko škole je sigurno – potvrdio je i šef Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić.”Policija pojačano radi svoje aktivnosti, pojačana je nazočnost policije i sve je u najboljem redu. Ostat ćemo do daljnjeg ovdje, bit ćemo pojačani u zoni škole. Inače smo pojačali aktivnosti na cijelom području policijske uprave.”

Predstavnik roditelja Mario Lovrić otkriva da neke učenike roditelji i dalje ne puštaju na nastavu: “Gospodin Bandić je rekao da se kod škole radi. Žalosno je što je moralo doći do te situacije da se radi, ali stvarno se radi, jako velikom parom. To je to što mogu reći. Ima roditelja koji još uvijek ne puštaju svoju djecu, koji drugačije razmišljaju, ali najbolje je djeci da budu u školi. Tamo im je mjesto, a mi odrasli ćemo rješavati onako kako bi to terbalo riješti, znači kulturno i sa institucijama.”

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/milanbandicgradonacelnikzagreba/posts/2171563049753650?” bottom=”30″]