FOTO: BANDIĆ O NOVIM VOZILIMA “ČISTOĆE” – Približili smo se ekološkim europskim standardima

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Djelatnici Čistoće predstavili su danas nova vozila, 24 smetlara i dvije autočistilice. U obnovu voznog parka Čistoće odlučili smo krenuti još prošle godine – rekla je voditeljica Marina Lovrečki.

“Iz ove isporuke očekujemo još 9 vozila, to su uglavnom kombinirana vozila kako bi dignuli nivo usluge. Kad govorim o podizanju nivoa usluge, govorim o dijelovima grada Zagreba koji su manje dostupni. Podsljemenska zona, dijelovi grada koji imaju uske ulice i u tu svrhu smo nabavili manja vozila, vozila koja su uža s manjim gabaritima”, rekla je Lovrečki.

Do travnja iduće godine bit će isporučeno još 45 vozila, uglavnom za prikupljanje odvojenog otpada. Za prvih 26 vozila plaćeno je oko 26 milijuna kuna. U obilasku je bio i gradonačelnik Milan Bandić, zadovoljan viđenim:

“Prvog veljače stupa tri mjeseca odgoda o odvojenom prikupljanju otpada, odnosno uredba koja stupa na snagu prvog veljače o odvojenom prikupljanju otpada i odvozu otpada. Da bi to mogli demonstrirati, kao i 24 specijalna vozila za odvoz otpada i dva za čišćenje će nam omogućiti da to demonstriramo još bolje”, izjavio je Bandić.

Ovom kupovinom približili smo se europskim ekološkim standardima, zaključio je gradonačelnik. No, da nije sve tako bajno u Čistoći smatra predsjednica sindikata te Holdingove podružnice Mirjana Kaltak, koja najavljuje tužbe zbog neisplaćenih potraživanja.

“Sindikat Čistoća Zagreb pokupio je već preko 500 punomoći za pokretanje sudskih postupaka. Nakon 1.1. krećemo s optuženjem i želimo ostvariti samo ono što nam je našim temeljnim kolektivnim ugovorom zagarantirano. Dobili smo 1250 kuna, ostatak do 2880 kuna što imamo zagarantirano temeljnim kolektivnim ugovorom nismo dobili”, kaže Kaltak.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/milanbandicgradonacelnikzagreba/posts/2001206480122642″ bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!