FILIPOVIĆA DOČEKALI PROSVJEDNICI: U Resniku mu zbog spalionice vikali – nećeš pobijediti!

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Zagreba Davor Filipović obišao je danas Resnik, gdje su ga dočekali građani koji prosvjeduju protiv izgradnje spalionice.

Izvoe: Media servis

Centra za gospodarenje otpadom i spalionice neće biti, građani mogu biti mirni, rekao je Filipović. “Čuvši njihov glas, ali ne samo njihov, već i tisuća ljudi koji žive u ovom djelu našeg grada, tražio sam da se povuče taj prijedlog, šaljem im poruku da ovdje neće biti Centra za gospodarenjem otpadom.”

Komentirao je i najavu Grada Zagreba da bi se išlo u obnovu stadiona Maksimir, prije svega istočne tribine. Kaže da su se parcijalna rješenja već pokazala lošima. Dinamu treba novi stadiona, rekao je Filipović.

“Ono što ću napraviti jest sjesti s predstavnicima Dinama i HNS-a, dogovorit ćemo model da naši dečki, koji donose veličanstvene pobjede, koji rasturaju bogate europske klubove, imaju adekvatne uvjete gdje mogu igrati i nastaviti biti na ponos ovog grada i ponos svih nas.”

Na pitanje novinara “je li on samo gurnut u vatru kako bi osvojio mandate u Skupštini i nastavio suradnju sa strankom gradonačelnika Milana Bandića”, rekao je da ide na pobjedu na izborima, usporedivši to s košarkom koju je, kaže, igrao:

“Nikad se nisam spustio na košarkaški parket, a da nisam imao samo jednu misao u glavi, pobjedu i osvanjanje prvenstva. Uvjeren sam da će to prepoznati i moji sugrađani. Nemam nikakvih mrlja u karijeri, sve što sam radio, radio sam pošteno, odgovorno i časno i tako mislim upravljati našim gradom.”

Želim napraviti Grad u kojem najbolji pobjeđuju, a najslabiji su zaštićeni, rekao je Filipović.

“Kad imate javni natječaje, da pobjedi najbolji, zato što se svi mogu prijaviti, zato što nema zapreka i zato što će naši sugrađani u takvim situacijama dobiti najbolju uslugu uz najnižu cijenu. Svima treba biti referenca što rade s Gradom Zagrebom, tako to vidim.”

“Borit ću se da svima koji imaju socijalna prava ona i ostanu, mjera o roditelju odgojitelju će ostati, svi umirovljenici će imati jednaka prava, a najavljujem i besplatan vrtić za sve”, rekao je Filipović.