FILIPOVIĆ TVRDI: Tomašević je populistički demagog kao Ivan Vilibor Sinčić

Davor Filipović je uvjeren da će kao HDZ-v kandidat za zagrebačkog gradonačelnika ući u drugi krug te je zadovoljan posljednjim rezultatima ankete.

“Ući ću u drugi krug. Nismo još ni počeli sa službenom kampanjom, premijer Plenković se još nije aktivno uključio, a to će se dogoditi u narednim danima. Uvjeren sam da je ovaj pozitivan trend rasta, posljedica toga što me građani prepoznaju kao čovjeka koji nema nikakvu mrlju u karijeru, koji prezire lopovluk i korupciju i koji je u životu sve napravio prije nego što se uključio u političku bitku”, rekao je.

Filipović je naveo i što planira napraviti ako postane novi gradonačelnik Zagreba.

Filipović je kritizirao Tomislava Tomaševića, navodeći da bi on kao gradonačelnik imao obveze prema stranim donatorima koji su financirali udrugu čiji je član bio.

“Moj izbor garantira promjenu na bolje. Za razliku od mojih protukandidata nitko nije podržao uključivanje oporbe u nadzor natječaja velike vrijednosti jer su svi moji protukandidati opterećeni, imaju velike obveze prema drugima. Tomašević je čovjek koji nikada nije imao osmosatno radno vrijeme nego je radio u udruzi koja se zove Institut za političku ekologiju”, kazao je i dodao:

“Da se slučajno dogodi da on bude gradonačelnik, već u startu ima obveze prema tim ljudima koji su mu godinama isplaćivali plaću. Politika koju on provodi je ista ona koju je provodio Ivan Vilibor Sinčić – populističko-demagoška politika i znamo kako je to završilo. Ovaj grad ne treba populizam, nego znanje, odgovornost i borbu protiv korupcije.”

“Vjerujem da ću u drugom krugu pobijediti Tomislava Tomaševića jer gradu ne treba aktivizam i populizam. U drugom krugu građani će imati priliku birati između politike koju je vodio Ivan Vilibor Sinčić, a sad je vodi Tomašević i politike koju vodi Plenković na razini države i koju ja planiram provoditi u Zagrebu”, poručio je Filipović, kako piše N1.