FENOMENALNI HRVAT: Zubčić na postolju u Adelbodenu!

U veleslalomskoj utrci Audi FIS Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu Filip Zubčić ispisao je novu stranicu hrvatskog skijanja osvojivši 2. mjesto i prvo postolje u karijeri.

Na jednoj od najzahtjevnijih staza Svjetskog kupa, sa startnim brojem 20. Filip je odličnom agresivnom prvom vožnjom zauzeo 7. mjesto te zadržao mirnoću na startu druge, odskijao fenomenalnu drugu vožnju (5. vrijeme) i utrku završio na 2. mjestu. To je prvo hrvatsko postolje nakon 5 godina, a ovim rezultatom Filip se izjednačio i s najboljim veleslalomskim rezultatom hrvatskog muškog skijanja, onim Ivičinim iz Alta Badije još iz davne 2008. godine.

Bolji od Filipa za samo 0.29 stotinki sekunde bio je Slovenac Žan Kranjec s vremenom 2:27.90. Treće mjesto podijelili su Francuz Victor Muffat-Jeandet i Norvežanjin Henrik Kristoffersen. Drugi hrvatski predstavnik u današnjoj utrci Elias Kolega nije se uspio plasirati u drugu vožnju, prvu je završio na 48. mjestu.

U poretku skijaša u veleslalomu Žan Kranjec je preuzeo prvu poziciju s 270 bodova, drugi je Norvežanin Kristoffersen s 253 boda, a treći Francuz Alexis Pinturault sa 172 boda. Filip Zubčić je na šestom mjestu sa 138 bodova.

Komentiraj