EY PODUZETNIK GODINE: Najuspješniji je Ivo Usmiani iz JGL Grupe – predstavljat će Hrvatsku u Monacu

U sklopu devetog hrvatskog izdanja globalnog programa EY Poduzetnik godine, najuspješnijim hrvatskim poduzetnikom za 2023. godinu proglašen je Ivo Usmiani iz JGL Grupe, priopćili su organizatori izbora.

Usmiani je prema odluci neovisnog žirija izabran u konkurenciji 33 kandidata iz 28 domaćih uspješnih kompanija, odnosno između sedam finalistica i finalista iz pet tvrtki.

Kao i njegovi prethodnici, deveti hrvatski EY Poduzetnik godine će predstavljati Hrvatsku na svjetskoj završnici u Monacu u lipnju.

Osim nagrađenog Ive Usmianija, među ovogodišnjim finalistima bili su: Ksenija i Ivan Mesarić iz tvrtke IM-COMP, Katica Hauptfeld iz tvrtke Katarina Line, Goran i Ivan Dell’Orco iz Marikomerca te Jure Širić iz Modepacka.

“Biti u ovakvom društvu je velika čast. Ovu nagradu doživljavam i kao priznanje svim našim zaposlenicima koji su svaki na svoj način utkali dio sebe. Svojom kreativnošću, inovativnošću, snagom i strašću daju sadržaj svim našim procesima”, rekao je Usmiani tijekom sinoćnjeg proglašenja pobjednika EY-ova natjecanja.

Ivo Usmiani je osnivač i vlasnik JGL Grupe, hrvatske farmaceutske tvrtke osnovane 1991. godine kao prvo privatno farmaceutsko dioničko društvo u zemlji. Tvrtka posluje na 60 tržišta svijeta te gotovo 85 posto prihoda ostvaruje u izvozu. Ima blizu 1.300 zaposlenih i proizvodi preko 300 proizvoda i 150 brendova.

Ministar financija Marko Primorac istaknuo je kako program EY Poduzetnik godine promiče uspjeh, inovativnost, kreativnost i predan rad.

“Hrvatska je kroz sve nedavne krize prošla uspješno, a poduzetnici su pokazali da znaju raditi ono što je njihova uloga – proizvoditi i zapošljavati, a država je pokazala da zna prepoznati situaciju u kojoj treba stati uz poduzetnike. Naši poduzetnici stvaraju dodatnu vrijednost, spremni su očuvati visoku razinu zaposlenosti i učiniti sve ono što Hrvatskoj u tom trenutku treba”, rekao je Primorac.