EVO KADA IGRAJU AEK-a I DINAMO: UEFA odlučila – Vlada osudila navijačko divljanje

Vlada RH reagirala je na sinoćnje nerede u Ateni između navijača Dinama i AEK-a uslijed kojih je 29-godišnji Grk preminuo i više osoba ranjeno.

Izvor: Media servis

”Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Ateni koji su doveli do tragičnog gubitka života jednog grčkog navijača. Izražavamo najdublju sućut obitelji preminulog mladića. Predsjednik Vlade Plenković nazvao je grčkog premijera Mitsotakisa te mu izrazio sućut i osudio nasilje. Ovakvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta, koji promiče fair-play, toleranciju i respekt sportaša.

Umjesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije nogometno natjecanje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svjedočimo stravičnim scenama iz Atene gdje dio navijača čini štetu hrvatskom nogometu. Ujedno, onemogućavaju sve druge navijače koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe hrvatskih klubova i Hrvatske nogometne reprezentacije.

Očekujemo da se istraže sve okolnosti i sankcioniraju odgovorni za navijačke obračune te smrt i ozljeđivanje drugih navijača. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni u stalnom je kontaktu s grčkim vlastima, a u vezi s 80-ak privedenih hrvatskih državljana”, priopćili su iz Vlade.

Dodajmo da je UEFA u međuvremenu odredila da će AEK i Dinamo prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka igrati u Zagrebu 15. kolovoza.

UEFA je predložila klubovima da se uzvratna utakmica u Ateni igra u subotu 19. kolovoza, što je prihvaćeno.

Informaciju je potvrdio i Dinamo. Obje utakmice igrat će se bez gostujućih navijača.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!