EUROSKEPTIK FARAGE: Dobro jutro, smiješno je l’ da – izazvao zastupnike Europskog parlamenta

nigel farage

Idejni začetnik Brexita, zastupnik u Europskom parlamentu Nigel Farage, napokon je došao na svoje.

Samozadovoljno se obratio kolegama zastupnicima na današnjoj izvanrednoj sjednici Europskog parlamenta. Farage je teško dolazio do riječi, prenosi Media servis.

“Dobro jutro, smiješno je l’ da”, počeo je Farage ali su zastupnici toliko zviždali da ih je predsjednik parlamenta Martin Schulz morao upozoriti da je najviša vrijednost demokracije pustiti drugoga da kaže svoje mišljenje.

“Kada sam došao ovdje prije 17 godina i izjavio da želim voditi kampanju koja će rezultirati izlaskom Velike Britanije iz Europske unije, vi ste mi se smijali. E, pa sada nije smiješno”, zadovoljno je izjavio najpoznatiji britanski euroskeptik i objasnio zašto je Brexit povijesna odluka.

“Nametnuli ste građanima političku uniju bez da ste ih to ikada pitali, a kada su na referendumima u dva navrata odbili Ustav, jednostavno ste to ignorirali”, zaključio je Farage i proreknuo.

“Velika Britanija neće biti zadnja zemlja koja će napustiti Europsku uniju”. Potom je uvrijedio sve kolege zastupnike pa je i njega Schultz morao opomenuti.”Znam da doslovce nitko od vas nije imao pošten posao u životu, da nikada niste radili u biznisu, u trgovini niti da ste ikada stvorili radno mjesto, ali slušajte”, dobacio je Farage i pozvao da se svi sada ponašaju odraslo i pragmatično te da se uspostavi slobodna trgovinska zona između Ujedinjenog kraljevstva i Europske unije. “Idemo to dogovoriti pa će Britanci opet biti vaši prijatelji, vaši najbolji prijatelji”, bahato je zaključio Farage.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!