EUROPSKI TUŽITELJ DJELUJE: Uhićena voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

Po nalogu europskog javnog tužitelja, uhićena je voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, piše Jutarnji list. 

Izvor: Media servis

Sumnja se da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj tvrtki svog rođaka.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, radilo se o poslu s promotivnim materijalima za spajanje općina u Hrvatskoj.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, a onda i europsko tužiteljstvo, razotkrili su njezine planove.

O uhićenju se oglasio i Ured europskog javnog tužitelja koji je potvrdio da su uhićene dvije osobe te kako će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

S obzirom na to da je istraga u tijeku, iz HAMAG-BICRO-a su poručili da će o svim detaljima javnost obavijestiti kada se za to steknu potrebni uvjeti.

”HAMAG-BICRO u svojem svakodnevnom radu provodi sve poslovne aktivnosti poštujući zakonske propise i interne procedure te ćemo kao i do sada aktivno surađivati s nadležnim institucijama. Za navedeni predmet, koji se spominje u pojedinim medijima, možemo potvrditi kako nije došlo do potpisivanja ugovora, a time niti do poslovne suradnje”, kazali su za Dnevnik Nove TV iz HAMAG-BICRO-a.

Milijunski iznos je u potpunosti trebao biti uplaćen iz europskih fondova, a uhićena voditeljica dolazi iz redova HDZ-a.

Kako pišu mediji radi se o Magdaleni Dovečer (36) iz Mihovljana, vrlo aktivnoj članici mladeži HDZ-a, a osumnjičena je da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj za Studio P, tvrtku svog rođaka Tihomira Pajića,

Nakon svega Dovečer je vrlo brzo isključena iz HDZ-a, naime ”na prijedlog Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca, a sukladno Statutu stranke Sud časti Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije donio je odluku o isključenju Magdalene Dovečer iz članstva HDZ-a”, priopćili su iz stranke.