EUROPARLAMENTARAC SOKOL: “Govor mržnje prvenstveno je usmjeren na HDZ, Vladu i premijera”

Na N1 televiziji gostovao je HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol, koji je među ostalim komentirao sigurnosnu situaciju u Hrvatskoj i prijetnje koje su upućene premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi.

SOA je izvijestila da je Hrvatska sigurna i stabilna demokracija, ali ima nekih uznemirujućih dijelova izvješća. Vlada je jučer dobila prijetnje smrću pa je bilo i dugih cijevi interventne policije u Banskim dvorima. Izazovi su s nasiljem u cijeloj Europi.

“Generalno je Hrvatska jedna od najsigurnijih zemalja u EU-u, to je jedna od našiih prednosti, to je važno i za našu sezonu. Izoliranih incidenata ima, postoje pojedinici ili neke manje grupe na eskremnom političkom spektru koje šire govor mržnje, pogotovo preva Vladi i vlasti”, rekao je Sokol za N1.

“Time se nadležne službe trebaju baviti i mislim da to dobro rade i tako treba nastaviti. Govora mržnje ima i drugdje, ne bi h rekao dao smo lošiji, ali izoliranih slučajeva ima.

Govor mržnje u Hrvatskoj je, ako gledate komentare na portalima i društvenim mrežama, uglavnom koncentriran na HDZ i na vlast.

To sve što možete pročitati je vezano uz Vladu, premijera, vlast, to je nešto što je ispod svake razine. To je nešto što u određenim situacijama može biti zabrinjavajuće, ali to je na tijelima sigurnosti da odrede koliko je neka prijetnja ozbiljna.

Da sve HDZ-ovce treba… neću ni govoriti sve te glagole, toga apsolutno ima i to je usmjereno prvenstveno prema HDZ-u, Vladi i premijeri i naravno da sve takve stvari treba prijaviti i ispitati koliko su ozbiljne ili nisu”, komentirao je Sokol.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!