EUROPA LIGA: Rijeka nije uspjela – na Rujevici protiv Genta 1:1

Rijeka je igrala odlučujuću utakmicu za plasman u grupnu fazu Europa lige protiv belgijskog Genta, koji je imao prednost od 2:1.

I sve je krenuo dobro na Rujevici jer je u 31. minuti Puljić, koji je ušao umjesto ozlijeđenog Čolaka, lijepim udarcem pod prečku doveo Rijeku u vodstvo od 1:0.

No, opuštanje zbog zgoditka, i samo što su gosti krenuli sa centra, poslije jedne gužve, loptu prima branič Plastuna i posprema ju u mrežu za 1:1.

U drugom poluvremenu Riječani su tražili zgoditak koji bi im barem osigurao produžetke. Trener Bišćan nije na početku ništa mijenjao.

U 70. ulazi Murić umjesto Capana. U 71. minuti Lončar je sjajno ubacio u 16 metara, a Puljić ostao malo kratak u skoku. Lopta ga je preletjela i prošla tik pored desne stative. Gent je imao puno sreće.

Potom ulazi Gorgon umjesto Halilovića. Rijeka ide na sve ili ništa. Samo gol im nešto znači. Igra se 80. minuta.  Noge Riječana sve teže. Nema prave akcije, igrači Genta sve blokiraju. Gosti i pomalo zadržavaju.

Bišćan sve tjera u napad. Nema se što čekati. Samo zgoditak nešto znači. i onda prilika Puljića u drugoj minuti sudačke nadoknade, ali loše zahvaća loptu i šalje visoko preko gola. I tako Rijeka je propustila veliku priliku da bude u Europa ligi.

 

 

Komentiraj