EUROPA LIGA: Rijeka nije izdržala – u 93. Bautista za 0:1 i pobjedu Real Sociedada

U prvom kolu skupine Europa Lige na Rujevici je Rijeka dočekala Real Sociedad.

Već u prvoj minuti Franko Andrijašević zaradio je žuti karton zbog visoko podignutog lakta u skoku, a u 14. dvije prilike za Rijeku. Pavičić i Andrijašević odigravaju dupli pas, Andrijašević puca, ali golman Remiro odbija loptu, koja dolazi do Lončara na pet metara, ali vratar opet skida loptu.

David Silva prijeti u 23. minuti, ali mu na peet, šest metara od gola loptu skida s noge Tomečak. Gosti su u prilici u 35. Vratar Nevistić skida udarac s 20 metara, a onda Silva puca naon odbijanca iz bliza, ali Nevistić brani. Minutu kasnije Nevistić i Smolčić se nisu razumjeli, a Le Normand puca glavom, ali ne pogađa prazan gol već prečku.

U nastavku u 60. minuti Lončar s desna ubacuje za Kulenovića, ali on sa par metara puca glavom preko gola. Dije minute kasnije zbog ozljede izlazi najbolji igrač i kapetan Andrijašević. Ulazi Yateke.

Gosti imaju više loptu, opasniji su, ali se Rijeka dobro drži. Ostalo je 14 minuta. Lepinjica mijenja Kulenovića koji se ozlijedio. Gosti napadaju i žele pobjedu. Onda u 83. minuti čista prilika za goste. Srećom s nekoliko metara iskosa, s lijeva kapetan Oyarzabal pogađa stativu.

Igra se šest minuta sudačke nadoknade. Rijeka se brani svim silama. I onda u trećom minuti nadoknade velika prilika i 0:1. Zabija Bautista.

RIJEKA: Nevistić; Tomečak, Escoval, Velkovski, Smolčić, Štefulj – Pavičić, Čerin, Andrijašević, Lončar – Kulenović.

REAL SOCIEDAD: Remiro; Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Monreal – Merino, Zubimendi, David Silva – Portu, Isak, Oyarzabal.

Komentiraj