EUROPA LIGA: Dinamo mogao do pobjede protiv Feyenoorda, ali 0:0

Dinamo je u Maksimiru započeo svoj put u Europa ligi protiv nizozemskog Feyenoorda u prvom kolu grupne faze.

Počelo je loše za Dinamo, jer je Jakić u sedmoj minuti skrivio kazneni udarac. Vrlo loša reakcija Jakića koji je promašio loptu, a potom udario igrača po nozi. Srećom topovski udarac s 11 metara Berghuisa sjajno brani Livaković.

Dinamo sporo gradi igru, gosti djeluju opasnije u prvih 17 minuta igre. Jakić nakon što je skrivio kazneni udarac dosta griješi. Kao da je pod impresijom utakmice u Europa ligi.

U 28. minuti Dinamo je prvi put ozbiljnije zaprijetio. Oršić je sjajno ubacio za Gavranovića, ali vratar brani. U 33. odlična akcija Gavranovića i Kastratija, ali potom Oršić loše centrira. Dinamo nema igru, čuju se i prvi zvižduci.

U drugom poluvremenu Dinamo je nešto pokušao, ali gosti su opet opasniji. Mamić šalje u igru Petkovića i Ivanušeca, a izlaze Gavranović i Kastrati. U 57. još jednom Livaković spašava Dinamo kada je fantastično zaustavio pokušaj Linssona.

U 70. minuti Petković lijepo do Oršića, on oštro u peterac, natrčava Ivanušec, ali obrana gostiju izbacuje u korner. U 72. Senesi udara Ademija, dobija drugi žuti i Dinamo ima do kraja igrača više.

U 76. je Dinamo možda oštećen za kazneni udarac. Ademi je prodro, Petković mu je gurnuo petom, branič ruši Ademija, ali sudac odmahuje rukom. Dinamo ubacuje u brzinu više, pokušava doći do gola. Oršić u 84 iz slobodnjaka s 30 metara puca sjajno, ali vratar brani.

U 87. sjajna akcija Dinama i najbolja prilika. Ademi kao majstor petom daje Ivanušecu koji je iz teške pozicije pod pritiskom pokušao poslati loptu pored Bijlowa, ali vratar još jednom spašava Nizozemce.

Dinamo: Livaković, Stojanović, Theophile-Catherine, Lauritsen, Gvardiol, Kastrati, Jakić, Ademi, Majer, Oršić, Gavranović

Feyenoord: Bijlow, Nieuwkoop, Spajić, Senesi, Haps, Toornstra, Kokcu, Teixeira, Berghuis, Linssen, Diemers

Komentiraj