EUROPA: Lazar Grujić – Plenković u stilu “dođoh iz EU, vidjeh i vratih se”

STRANKA UMIROVLJENIKA: Ne trebamo premijera retoričkog 'alfa mužjaka' kojem su svi papci

Piše: Lazar Grujić

Sve je očitije kako se misija našeg premijera u Hrvatskoj pomalo gasi što je i logično jer ipak je on došao iz europske prijestolnice i tamo se nastoji u velikom stilu vratiti.

O tome smo javno reagirali prije nekoliko mjeseci, a sve njegove dosadašnje aktivnosti i postupci u potpunosti potvrđuju naša predviđanja. Pri tome je okruživši se sa svega četiri svoja istomišljenika u europskom parlamentu učinio jedan od rijetkih pogrešnih koraka u vještom prikrivanju svojih ambicija i želja.

No istina kad tad mora izaći na vidjelo, a višemjesečni lov na primamljive europske kadrovske sinekure nije se mogao izbjeći i zamaskirati. U tom procesu nije bilo teško uočiti i kako se stvaraju lobiji te daju potpore što niti u najmanju ruku nije povezano s biračima i izbornom bazom. Biti član Bilderberg grupe očigledno je puno važnije nego imati najviše glasova birača i uživati potporu naroda.

Pitanje je samo tko financira te raznorazne nevladine udruge i grupacije? Možda je jedan od odgovora i grupa Borg jer bez ikakvih zakonskih sankcija zamračiti tolike milijune bez potpore najviših političkih dužnosnika u nas i izvan granica ne znamo bi li bilo izvedivo. Unatoč tome situacija se nikada ne može i neće zacementirati i doći će vrijeme za odgovore i plaćanje računa.

Kako je pao režim generala Franka ili Ceausescua tako će pasti i raznoraznih globalističkih mreža i skupina. U tom kontekstu naši politički trgovci nekretninama i halapljivi građevinski predatori nemaju baš puno razloga za optimizam i sretniju budućnost jer će sigurno doći na udar daleko prije nego oni međunarodno umreženi. Bez obzira iza koje se ideologije skrivaju, grčevito brane svoje  neobranjive postupke i raznoraznim ucjenama produžuju svoju agoniju.

Stoga s nestrpljenjem očekujemo završetak ove trakavice u europskom parlamentu i inim institucijama, preuzimanje predsjedanjem europskom unijom i konačan rasplet političke trgovine u hrvatskom saboru. Sigurni smo kako će nakon toga uslijediti novi početak vođenja domaće politike i konačan razlaz s političkom korupcijom, kriminalom i povlasticama.

Ako se tako suočimo sami sa sobom europski izazovi i nametanja pravila i direktiva neće biti više samo puka formalnost već prilika za raspravu i procjenu je li nam to uvijek potrebno i korisno. Od poslušnih izvršitelja postat ćemo jedino tako uvažavani članovi ove zajednice i izbor za glavnu tajnicu europskog vijeća bit će normalan slijed događaja, a ne posljedica lobiranja i trgovanja ispod žita. Stoga s puno optimizma i vjere u bolju budućnost svih naših sugrađana, a osobito umirovljenika, koje glavna tajnica europskog vijeća nije izdvojila kao ranjivu skupinu kojoj će se posvetiti, očekujemo naredne događaje i politička zbivanja.

*Lazar Grujić predsjednik je Stranke umirovljenika

Komentiraj