EUROBASKET: Hrvatska ispala – Finska opet bolja u osmini finala

Hrvatska košarkaška reprezentacija igrala je utakmicu osmine finala Europskog prvenstva, a suparnik joj je bila Finska, reprezentacija koja ju je pobijedila u posljednja dva međusobna ogleda.

Bila je to tvrda utakmica u kojoj su jedni i drugi sustizali rezultat i mijenjali se u vodstvu.

U drugoj četvrtini dvije tehničke našima – najprije Bogdanović, a potom i izbornik Mulaomerović zbog prigovora i prosvjeda prema sucima. Ušla je nervoza među igraće. Poluvrijeme završava sa 45:45 za Finsku.

U nastavku opet čvrsta bitka, izjednačena za svaki poen. Dvije sjajne trice pogađa Smith iimamo 56:52.

Foto: Screenshot/HRT

U 6. minuti nastavka pad naših. Markkanen preko ruke pogađa za svoj 21. poen. Nova greška Hrvatske. Smith radi faul u napadu. Novi pad u igri Hrvatske.

Finska vraća vodstvo 61:59. No Bogdanović brzo pogađa za izjednačenje- 61:61. I opet Hrvatska griješi  i Finci idu na 65:61.

Markkanen igra sve bolje i opet dovodi Finsku u vodstvo. Bogdanović smanjuje, ali još je 71:69 za Finsku. Onda sjajna trica Smitha, jedan smo u plusu. Ali Finci opet vode. Simon za 74:74.

Hrvatska jako posustaje i 87:77 je za Finsku. Naši gube 89:84. Ide se u lov na Fince. Šanse su sve manje. Dvije naše pogreške i 91:84 za Finsku.

I kraj 94:86,