EUBC KUP: Superteškaš Marko Milun u polufinalu

Marko Milun, hrvatski prvak u superteškoj kategoriji +92 kilograma, olimpijski kandidat iz kluba Leonardo Zagreb, plasirao se u polufinale elitnog EUBC kupa u Budvi.

Izvor: Media servis

Marko Milun je u četvrtfinalu, u pravom napetom trileru, neizvjesnoj borbi od prve do posljednje minute, u rijetko viđenoj drami svladao Armenca Davita Chaloyana, viceprvaka svijeta sa SP-a u Beogradu prije dvije godine. Nakon podijeljene odluke 3:2, automatski se pristupilo ocjenama kontrolora i obojica su presudili i okrenuli na Milunovu stranu za konačnih 4:3 i novi veliki trijumf hrvatskog superteškaša.

Milun je s kontrolom s distance riješio prvu rundu u svoju korist sa 4:1. U drugoj se razvila nesmiljena, oštra borba, Marko i Chaloyan tražili su trenutak za svoje razorne zadnje direkte, Milunov lijevi, a Chaloyan desni. Armenac je iskoristio trenutak nesmotrenosti i plasirao zadnji desni za brojanje Milunu čime je jednoglasno dobio drugu rundu i potpuno otvorenu situaciju uoči treće odlučujuće runde. Milun je napao bez kalkulacija, silovito jurišao i ulazio u otvoreni obračun, Armenac je znalački uzvraćao i prijetio ubojitom desnicom, te na kraju dobio naklonost tri suca što su kontrolori okrenuli u Milunovu pobjedu i ulazak među četiri najbolja – među odreda vrhunskim svjetskim superteškašima na EUBC kupu u Budvi. Milun je tako u dva i pol tjedna pobijedio i drugog viceprvaka svijeta nakon što je 23. rujna u Monte Carlu deklasirao Kubanca Arzolu Lopeza.

Chaloyana je lani pobijedio podijeljenom odlukom i naš sjajni Osječanin Luka Pratljačić na IBA Silver Belt turniru u Mariboru. Plasman u polufinale Milunu je donio i osiguranu nagradu od 5000 dolara, a za finale će se boriti protiv sjajnog Austrijanca, prvaka Europe U-22 iz Poreča 2022. Ahmeda Hagaga koji je u četvrtfinalu u Budvi podijeljenom odlukom svladao Rusa Doronicheva. Polufinale Milun – Hagag na rasporedu je sutra.