ESTRADA U SABORU: Pjevači, zabavljači, komičari – evo tko bi sve u zastupničku fotelju

Performanse, nastupi, šale i doskočice. Samo su neki od načina na koji su saborski zastupnici godinama zabavljali javnost, iako za to nisu bili plaćeni. Nakon ovih izbora u Saboru bi nam zabavu mogli pružati i neki koji za to dobivaju plaću, jer je u politički ring uskočilo dosad najviše pjevača, komičara i drugih estradnih lica.

Izvor: Media servis

Oni koje ove godine žele pozornicu zamijeniti za saborsku klupu ima sa cijelog političkog spektra. Prvo ime koje mnogima padne na pamet je Miroslav Škoro, no, čelnik Domovinskog pokreta nije jedini iz te stranke s pozadinom u estradi, tu su i zabavljač i glazbenik Davor Dretar Drele i komičar Željko Pervan. Pitali smo ih zašto su se uključili u politiku?

“Prvenstveno stanje u Hrvatskoj koje nije nikako dobro i odlučio sam u suradnji s gospodinom Miroslavom Škorom pokušati, a vjerujem i da ćemo uspjeti, štoviše siguran sam, u hrvatsku politiku, a i u društveni život vratiti prave vrijednosti, a to su poštenje, rad i naravno hrvatskom narodu vratiti sve ono što mu je oteto”, kaže Davor Dretar Drele.

“Motivirao me ulazak u politiku mog prijatelja, za kojeg znam da je odličan lik, da zna raditi i da želi nešto napraviti, da želi neke promjene, da nije samo uvijek svagdašnja jadikovka već 30 godina. A to je Miroslav, Miro. Nije neki pjevač, ali je dobar lik. Motiv je pomoć frendu i probat nešto na bolje, ako ide, neću silovati stvar. Ako ide nešto na bolje rado ću pridonijeti tome”, kaže Željko Pervan.

I centar ima svog predstavnika. Pjevač grupe Begini Mario Budišćak dio je koalicije Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus.

“U ovu priču prvenstveno ulazim kao poduzetnik”, rekao nam je.”Motiviralo me trenutno stanje u državi. Odnos prema poduzetnicima. Velika većina poreza koji se nameču poduzetnicima, jako teška situacija i mislim da je vrijeme za neke mlađe ljude koji sigurno mogu promijeniti ovu situaciju i koji su se dokazali u poduzetništvu, ali i lokalnim sredinama.”

“Politika me u životu uvijek pratila u stopu”, godinama već pjeva frontman Hladnog piva Mile Kekin. U pjesmi se trudio naći mjesto gdje još nije bila, pa ju je našao u krevetu drage, no izvan pjesme uz dragu je zagrlio i politiku i na izbore ide sa Zeleno-lijevom koalicijom. Objasnio nam je što ga je motiviralo da uđe u izbornu utrku.

“Odlučio sam se prvenstveno iz samoobrane, jer sam vidio da trenutne političke elite naprosto ne mare za javni interes, što je najbolje dokazala situacija poslije zemljotresa, raspuštanje Sabora prije donošenja Zakona o obnovi. Inače sam već dosta dugo politički aktivan na ovaj svoj glazbeni način, svojim radom i nikad se nisam libio govoriti o svojim političkim stavovima.”

I ostali estradnjaci lijevice vezali su se za Zeleno-lijevo koaliciju. Tako se na njihovoj listi nalazi i prva pjevačica Magazina Ljiljana Nikolovski koja već godinama živi u Kaliforniji, i bivši pjevač Cubisma Jorge Ricardo Luque Perdomo. Uz Perdoma glasove dijaspore pokušava dobiti redatelj Mario Kovač, koji svoju kampanju vodi na Facebooku zanimljivim video objavama.

“Dijaspora, dijaspora vrati se. Vrati se dijaspora. Skuvao sam ti paštašutu.

“Od svih pjevača koji su ušli u politički ring, jedino je Kekin s kolegama skladao pjesmu za tu prigodu.

U desnoj struji na listi Željka Keruma pliva i Mladen Grdović, a s MOST-om na izbore izlazi Ante Andrija Vlašić poznatiji kao reper Ante Cash. Estradno lice pokupio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na listi njegove stranke našao se pjevač kajkavskih popevki Ivica Pepelko.

Komentiraj