ESIH PITALA PLENKOVIĆA: Znate li da uz granicu prolaze horde migranata?

Aktualni sat je Bruna Esih iz Neovisnih za Hrvatsku iskoristila da bi premijera Andreja Plenkovića upitala o migrantskom centru uz hrvatsku granicu koji su odlučile izgraditi vlasti Bihaća.

“Što hrvatska vlast čini da smanji pritisak na hrvatsku granicu? Što činite da rasteretite Hrvatsku te štetne politike otvorenih vrata”, pitala je Esih.

Među ostalim, premijer je odgovorio da je 6.500 policajaca angažirano na hrvatskim granicama kako bi spriječili nezakonite migracije.

“Naša politika prema migracijama, pa i BiH, bazira se na suradnji. Činjenica je da se istočnomediteranskom i zapadnobalkanskom rutom kanalizira sve više ilegalnim migranta prema BiH. Nama je bitno da Hrvatska drži do toga da ispunjava kriterije za članstvo u Schengenu. U cijelosti smo iskoristili omotnicu od 120 milijuna eura. Ostvarili smo sve one iskorake koji oni prije nas nisu znali, nisu vidjeli… To se, naravno, ovoj HDZ-ovoj Vladi ne može nikako dogoditi”, rekao je premijer, podsjećajući Esih opet kako je u Sabor došla na listi HDZ-a.

“Sasvim sam sigurna da ćete onima koji vas dobro slušaju olakšati zaokruživanje liste na izborima”, rekla je Esih.

Rekla je kako “svaki dan uz granicu prolaze horde ilegalnih migranata”, da je “policija premorena, građani zabrinuti” te da su seljaci primorani sami organizirati straže.

Premijera je prozvala da sve što radi čini to zbog svog europskog političkog puta koji je “dosadan kao i ovaj birokratski ekspoze koji smo upravo čuli”.

Komentiraj