EPPO OPET U AKCIJI: Istražuju se tri osobe s varaždinskog područja

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u suradnji s policijom istražuje tri osobe s varaždinskog područja zbog EU projekta vrijednog oko 30 milijuna kuna.

Da se osobe istražuju potvrdilo je i Ravnateljstvo policije koje je na svojim službenim stranicama objavilo da policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Služba Zagreb po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Policija je, neslužbeno doznaju mediji izvršila pretres domova osumnjičenih zbog sumnje u zlouporabe na štetu EU zbog namještanja natječaja oko pročistača.

Oglasio se MUP

U vezi s novom akcijom Ureda europskog javnog tužitelja oglasilo se i Ministarstvo unutarnjih poslova.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Služba Zagreb po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su tri osobe s područja Policijske uprave varaždinske. U tijeku je provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava (Zagrebačke, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske i Istarske).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, kada ćemo biti u mogućnosti objaviti priopćenje s više detalja.