ENERGETSKI TJEDAN U ZAGREBU: Bogati program za najmlađe, studente i građane

energetski tjedan

Idući tjedan počinje sedmi po redu Zagrebački energetski tjedan. I ovaj put očekuje nas bogati program, u koji su se uključili i najmlađi Zagrepčani, najavio je resorni pročelnik Marijan Maras.

“Svi naši mali kikići dobivaju bojanke na svoje stolove već od ponedjeljka, njih 7.500. Prvi razredi osnovnih škola također to dobivaju, ali s nekim igricama i više od 10 tisuća učenika srednjih škola,” rekao je Maras.

Suradnja je upriličena i s rektoratom Zagrebačkog sveučilišta pa će u ponedjeljak u Starogradskoj vijećnici biti održan Stručni skup studenata zagrebačkog Sveučilišta o tome kako studenti i mladi znanstvenici vide primjenu novih tehnologija na području energetske učinkovitosti.

“Ono što je posebno važno istaknuti ne samo uključivanje znanstvenika i istraživača već i angažman studenata koji su izvor kreativnosti”, objašnjava prorektor Miljenko Šimpraga.

Na istom mjestu 11. i 12. svibnja održat će se međunarodna konferencija Ususret održivoj energetskoj uniji, na kojoj se očekuje dolazak predstavnika EU I hrvatskih institucija. Među njima će biti i Institut Hrvoje Požar.

“Energetika je u velikoj tranziciji tehnološkoj, ekonomskoj, pravnom, pa i filozofija i zbog treba vrijeme da se priviknemo na drugi način razmišljanja. Ovi tjedni služe u susretu građana i struke,” rekao je ravnatelj Goran Granić.

U četvrtak Tribine Grada Zagreba ugostit će članove Hrvatskog kluba Sporazuma gradonačelnika pod nazivom – Održivost je u našim rukama. Domaćin istog ima velika očekivanja.

“Kao što reče jedan mudar čovjek: Razvoj ne možemo zaustaviti, ali onečišćenje možemo. Na tom tragu očekujemo da naši gosti, suradnici i prijatelji na zagrebačkom energetskom tjednu provedu ugodne i korisne trenutke u Zagrebu. Nakon toga da grad Zagreb može jamčiti da živi standarde ekološke Europske unije,” rekao je gradonačelnik Bandić.

Sve informacije o Zagrebačkom energetskom tjednu moguće je dobiti na web stranici www.zagreb-energyweek.info.